ROKOMET

Latvijski led ni bil posebno debel

Slovenski rokometaši z zmago začeli kvalifikacije za EP. Selektor Veselin Vujović ni bil zadovoljen z igro proti Latviji.
Fotografija: Tudi Jure Dolenec je občutil na trenutke grobo igro Latvijcev. Foto: Tadej Regent
Odpri galerijo
Tudi Jure Dolenec je občutil na trenutke grobo igro Latvijcev. Foto: Tadej Regent

MARIBOR – Seveda ni bilo težav, slovenska rokometna reprezentanca je kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2020 začela z zmago. V mariborski dvorani Lukna je s 27:21 (14:7) padla Latvija, v skupini izločilnih bojev sta še Nizozemska in Estonija, dve najboljši izbrani vrsti pa bosta potovali na prvenstvo stare celine. Balti so sicer v uvodnih minutah povedli s 3:1, a je favorizirana domača ekipa svoj rokometni stroj le ogrela na delovno temperaturo, v 21. minuti pa imela že pet golov prednosti (9:4).

Selektor Veselin Vujović je ob vidni razliki v kakovosti preizkusil vse svoje varovance, s po petimi zadetki sta bila najboljša strelca Blaž Janc in Mario Šoštarič. Pri Latvijcih je bil najbolj učinkovit Maris Veršakovs (6), zvezdnik iz skopskega Vardarja Dainis Krištopans je zabil štirikrat.

»Uvodni led v kvalifikacijah smo prebili, res pa je, da latvijski ni bil tako debel. Najbolj pomembno je, da smo osvojili načrtovani točki, z našo predstavo pa nisem zadovoljen. V uvodu smo se precej mučili, v drugi polovici prvega polčasa je naša igra stekla. V drugem polčasu sem pričakoval, da bomo zadržali visok ritem, a smo naredili precej napak in zgrešili številne strele iz izdelanih položajev. V naši igri so še velike rezerve, to je v tem trenutku še najbolj pomembno,« je povedal slovenski selektor Vujović.

Tudi Jure Dolenec je občutil na trenutke grobo igro Latvijcev. Foto: Tadej Regent
Tudi Jure Dolenec je občutil na trenutke grobo igro Latvijcev. Foto: Tadej Regent

»Nismo prikazali pričakovane predstave, glede na vse okoliščine in vsega en dan skupnega treninga pa je bilo to tudi pričakovati. Najbolj pomembno je, da se zavedamo napak in jih bomo poizkušali odpraviti že na naslednji tekmi v Estoniji,« je predstavo v Mariboru ocenil krožni napadalec Matej Gaber.

Tudi desnokrilni igralec Mario Šoštarič je imel zelo zanimivo videnje obračuna: »Tekma je bila težja od pričakovanj. Latvijci so se na našo igro dobro pripravili, na trenutke celo pretiravali v grobosti. Za zmago smo se morali precej potruditi, nekaj težav nam je povzročal tudi latvijski vratar, ki je ubranil številne čiste priložnosti. Naša zmaga ni bila vprašljiva, po mojem mnenju smo prejeli malo golov. Gremo naprej v Talin po drugo zmago.«

Slovence naslednja kvalifikacijska tekma namreč čaka v nedeljo, ob 18.30 bo tekmec v Talinu drugi baltski predstavnik Estonija. Tudi tu Vujovićevi fantje ne bi smeli imeti prevelikih ovir za zmago in zakoličenje poti, ki pelje na EP. V kvalifikacijski skupini 4 nastopa še Nizozemska, na zaključni turnir stare celine pa se bosta prebili prvo- in drugouvrščena izbrana vrsta. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije