DOBIL SINA

Lani razbil tekmece, zdaj pa ziba sina

Primožu Rogliču življenjska sopotnica Lora Klinc povila prvorojenca. Na dirki po Sloveniji včeraj dvojna zmaga Slovencev, na vrhu Mezgec.
Fotografija: Največja zmaga, je Primož Roglič zapisal pod svojo fotografijo s sinom v naročju.
FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Največja zmaga, je Primož Roglič zapisal pod svojo fotografijo s sinom v naročju. FOTO: Twitter

LJUBLJANA – Pred dobrim letom so se zaradi Primoža Rogliča na kolesarski dirki po Sloveniji tresli njegovi tekmeci. Na poti do končne zmage in osvojitve zelene majice je bil najboljši v dveh etapah, kraljevski z vzponi čez Jezersko, Pavličevo sedlo in Volovljek ter na sklepni vožnji na kronometer v Novem mestu.

Njegova prevlada in spektakel, ki so ga ob cestah pripravili slovenski navijači, ne bosta kar tako utonila v pozabo.

A danes je povsem drugačen dan za Rogliča, kot je v sredo zvečer objavil na družabnih omrežjih, je slavil svojo največjo zmago, življenjska sopotnica Lora Klinc mu je povila prvorojenca. Imena novopečeni starši niso razkrili, je pa malček eden od razlogov, zakaj Rogle letos ne bo na Touru, na katerem je lani navdušil z etapno zmago in končnim 4. mestom.

Drugi je huda utrujenost, ki jo je čutil po vseh težavah, ki jih je imel na poti do 3. mesta na nedavnem Giru.

»Najprej moram telo vrniti na normalno raven, ne vem, koliko časa bo to trajalo, saj po tritedenski dirki še nisem bil tako izmučen. Iz dneva v dan je boljše, ne morem se pritoževati, a dvomim, da bi bilo to mogoče storiti tako hitro, da bi na Tour že lahko šel kot kandidat za zmago. Kaj drugega zame ta čas ni zanimivo, nočem iti na dirko kot turist. Okrevam, z Loro morava tudi urediti družinske zadeve. Nato se bom poskušal čim bolje pripraviti za drugi del sezone in se spet boriti za najvišja mesta,« je povedal 29-letni Zasavec, ki se je pred dnevi tudi sam spomnil lanske dirke po Sloveniji in kolesarskih prijateljev, ki tudi letos vrtijo pedale na slovenskih cestah.

»Leto je že minilo, odkar sem zmagal na dirki po Sloveniji. Zame je bila to izjemna dirka in nikoli ne bom pozabil navijačev, ki so mi pripravili veličastev šov. To pot ne bom dirkal, ampak vsem kolesarjem želim vse najboljše, imejte dobro dirko,« je čivknil Roglič.


Najboljši slovenski kolesar bi se, če bi bil v formi, na današnji 3. etapi dirke po Sloveniji bržkone počutil kot riba v vodi. Na 169,8 km dolgi poti od Žalca do Idrije karavano čakajo štirje gorski cilji, najzahtevnejši pa je zadnji vzpon na Dole. Po njem je do cilja le še spust v Idrijo. Kdo bo najbolje izkoristil odsotnost lanskega zmagovalca v boju za zeleno?

Upati je, da kateri od slovenskih adutov, med katerimi sta doslej največ pokazala Tadej Pogačar, zmagovalec dirke po Kaliforniji, in njegov moštveni kolega pri UAE Emirates Jan Polanc, ki je na letošnjem Giru dva dneva nosil rožnato majico vodilnega. Pet dni je bila tudi Rogličeva.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije