SELEKTOR

Kek kot Katanec v vlogi rešitelja

Prihodnji teden bo Slovenija dobila novega starega selektorja nogometašev.
Fotografija: Slovenska javnost bi spet rada spremljala nasmejanega selektorja Matjaža Keka. Foto: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Slovenska javnost bi spet rada spremljala nasmejanega selektorja Matjaža Keka. Foto: Tomi Lombar

LJUBLJANA – Če Matjaž Kek do ponedeljka ne bo dobil nesramno privlačne ponudbe katerega izmed uglednih evropskih klubov in odstopil od načelnega dogovora s predsednikom Nogometne zveze Slovenije Radenkom Mijatovićem o prevzemu vodenja slovenske reprezentance, bo na torkovi seji izvršnega odbora NZS potrjen kot novi selektor izbrane vrste. Kek je bil od 17. oktobra, ko je NZS odpustila Tomaža Kavčiča, splošni favorit in kandidat št. 1 za novega šefa.
Slovenska javnost bi spet rada spremljala nasmejanega selektorja Matjaža Keka. Foto: Tomi Lombar
Slovenska javnost bi spet rada spremljala nasmejanega selektorja Matjaža Keka. Foto: Tomi Lombar

Že videno, bi lahko zapisali! Mediji smo o nekakšnem naravnem imenovanju selektorja pisali že, ko se je leta 2013 po enajstih letih odsotnosti še v drugo kot selektor preizkusil Srečko Katanec. Potem smo zgodbo ponavljali letos, ko je selektor postal Tomaž Kavčič, Katančev pomočnik in prej dolgoletni selektor reprezentance do 21 let. Vse je bilo naravno in logično, tako kot je tudi zdaj povsem logično in razumljivo, da na klop Slovenije spet sede Kek, ki je v svojem prvem mandatu (2007–2011) med drugim Slovenijo vodil na SP 2010 v Južni Afriki. Od takrat Slovenije ni bilo več na velikem tekmovanju.

Sedeminpetdesetletni Mariborčan je od februarja 2013 do 6. oktobra letos na klopi hrvaškega prvoligaša Rijeke dosegel status legende, na reprezentančni stolček se vrača po sedmih letih, podobno kot na Katanca se tudi nanj gleda kot na rešitelja po klavrnih rezultatih. Prihod Keka v nacionalni nogometni center na Brdu pri Kranju ne pomeni zgolj odpiranja novega reprezentančnega poglavja izključno na igrišču, ampak tudi zunaj njega, saj Kek niti v logistiki ničesar ne prepušča naključju.

Verjeti je, da sta se Mijatović in Kek dobro uskladila, brez nepotrebnih komunikacijskih šumov, ki bi povzročili nadaljnjo nejevoljo pri ključnih igralcih in njihovo slovo od reprezentance iz tega ali drugega razloga.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije