OLIMPIJSKE IGRE 2022

Kaj danes čaka naše športnike v Pekingu?

Napoved dogodkov na ZOI v soboto, 5. februarja ...
Fotografija: Nika Križnar med prvim uradnim treningom. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Nika Križnar med prvim uradnim treningom. FOTO: Matej Družnik

Danes bodo na olimpijskih igrah podelili prve komplete odličij, pri čemer bodo močno slovensko orožje smučarke skakalke. Edina posamična preizkušnja za ženske, tekma na srednji skakalnici, se bo s prvo serijo pričela ob 11.45; finale sledi ob 12.35. Slovensko reprezentanco sestavljajo Urša Bogataj, Ema Klinec, Nika Križnar in Špela Rogelj.

Prvič bo šlo zares tudi pri biatloncih, ki jih ob 10. uri čaka mešana štafeta. Slovenijo bo zastopala četverica Jakov Fak, Miha Dovžan, Polona in Živa Klemenčič. Na 15-kilometrskem skiatlonu bo nastopila smučarska tekačica Neža Žerjav.

Peter Prevc na četrtkovem treningu. FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters
Peter Prevc na četrtkovem treningu. FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters

Končne odločitve

Na letošnjih igrah bo skupno podeljenih rekordnih 109 kompletov medalj, prvih šest že danes. Danes bodo znane še tri končne odločitve: v hitrostnem drsanju na razdalji 3000 metrov za ženske in mešani štafeti v hitrostnem drsanju na kratke proge, medtem ko se bodo smučarji prostega sloga najprej pomerili na grbinah.

Preostala tekmovanja

Urška Pribošič. FOTO: Mike Blake, Reuters
Urška Pribošič. FOTO: Mike Blake, Reuters
Za Slovence bodo od preostalih tekmovanj v ospredju kvalifikacije smučarjev skakalcev na srednji napravi. V kvalifikacijah bodo nastopili Peter Prevc, Anže Lanišek, Timi Zajc in Lovro Kos. Po treningih je brez olimpijskega nastopa na srednji napravi po odločitvi trenerja ostal Cene Prevc. Kvalifikacije že pred tem v disciplini smučanje po objektih ('slopestyle') čakajo tudi deskarko Urško Pribošič.

Skupinski del se bo nadaljeval za mešane dvojice v kerlingu in hokejistke. V skupini A bosta tekmi Kanada – Finska ter ZDA – Rusija, v skupini B pa Češka – Švedska ter Japonska – Danska. Sankače v soboto čakata prvi dve od skupno štirih voženj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije