KAJ SE DOGAJA?

Irving v bran Dončiću: Moramo ga podpreti in mu pomagati, da bo dobro (VIDEO)

Mladi zvezdnik lige NBA v zadnjem času ne uživa več. Na glas je spregovoril o osebnih težavah in vzbudil veliko pozornosti.
Fotografija: Luka Dončić vzbuja pozornost. FOTO: Jerome Miron, Usa Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić vzbuja pozornost. FOTO: Jerome Miron, Usa Today Sports

V zahodni konferenci severnoameriške košarkarske lige NBA vlada vse večja gneča v boju za končnico. Najslabše kaže prav Dallas Mavericks, ki so v nedeljo izgubili proti Charlotte Hornets. Za nameček je slovenski zvezdnik Luka Dončić prejel 16. tehnično napako v sezoni, zaradi česar bo moral najbrž izpustiti naslednjo tekmo proti Indiani.

Dončić je tehnično napako prejel ob porazu proti Hornets s 104:110, le vodstvo lige pa lahko naknadno spremeni odločitev, a je to malo verjetno. Slovenski as je na tekmi po slabem začetku dosegel 40 točk, 12 skokov in osem podaj. Dallas po dveh zaporednih porazih proti Charlottu naslednja tekma čaka v noči na torek, ko bodo gostovali pri Indiana Pacers.

Luka Dončić vzbuja pozornost. FOTO: Jerome Miron, Usa Today Sports
Luka Dončić vzbuja pozornost. FOTO: Jerome Miron, Usa Today Sports

»Zadnji dve tekmi smo slabo začeli, kar ni dobro. Že po prvi smo se pogovorili, kaj se zgodilo, in pogledali posnetke. Dogovorili smo se za načrt, a se ga nismo držali v prvi četrtini,« je po tekmi dejal trener Dallasa Jason Kidd. »V drugem delu smo po dogovoru v slačilnici prikazali boljšo igro v obrambi. Tudi v napadu smo imeli nekaj odprtih metov, posebno met za tri, le zadeli nismo. Tudi nekaj polaganj je šlo mimo, ampak to je del igre. V drugem delu smo igrali s pravo energijo,« je še dodal Kidd.

Soigralec v bran Dončiću

Med oboževalci Luke Dončića pa še vedno močno odmevajo besede mladega košarkarja, ki je pred dnevi pred kamerami priznal, da preživlja težko obdobje.

O tem, kaj se dogaja z zvezdnikom, so po nedeljski tekmi na novinarski konferenci spraševali tudi Dončićevega soigralca Kyrieja Irvinga. Ta je na kratko dejal, da so se o tem, kaj preživlja, pogovarjali tudi v garderobi. Meni, da gre za čustva, ki jih je Dončić dolgo tlačil, zdaj pa je začutil potrebo, da jih izrazi. »Ponosen sem nanj, da je bil odkrit in odprt,« je dejal Irving in dodal, da ljudje pogosto pozabljajo na človeški faktor, in vprašal, ali so potrebna zajedljiva vprašanja in kazanje s prstom na nekoga, ki na glas pove, da preživlja težke čase in da so ga preplavila čustva. »V tem vidiku športa resnično ne uživam. Vedno je treba upoštevati človeški element.«  

»Moramo mu pomagati, ga podpreti in mu pomagati po najboljših močeh. Tudi sam grem čez določene zasebne zadeve. A moramo ga podpreti, objeti kot brata. Zmage in porazi bodo prišli in odšli, a želim si le, da bo dobro,« je dejal.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije