SELEKTOR

Dinamo in Kek naj bi si že segla v roke

Objavljeno 16. julij 2020 10.58 | Posodobljeno 16. julij 2020 10.58 | Piše: Marko Uršič

Slovenski selektor bo v Zagrebu z bonusi zaslužil 800.000 evrov. Na klopi domače izbrane vrste ga bo nasledil Darko Milanič.

Matjaž Kek je predsedniku NZS Radenku Mijatoviću 27. novembra 2018 obljubil dolgoročno sodelovanje za razvoj slovenskega nogometa. FOTO: Leon Vidic
Hrvaški nogometni prvak Dinamo in Matjaž Kek sta se dogovorila v vseh podrobnostih, da selektor slovenske reprezentance prevzame mesto trenerja zagrebškega kluba, trdijo hrvaški mediji. Kek naj bi bil javno predstavljen v naslednjih dneh, najprej ga čaka še sestanek na sedežu Nogometne zveze Slovenije.

Od NZS je dobil teden dni časa za razmislek, rok je potekel. Mariborčan mora na sestanku s predsednikom NZS Radenkom Mijatovićem odgovoriti, ali ostaja selektor, pogodbo ima še za dve leti, ali se seli v hrvaško glavno mesto.
 

Trikrat višja plača


»Zagrebčani so zelo agresivni, delajo vse, da bi Keka privabili v Dinamo. Uporabljajo tudi svojevrstne metode, za Kekov prihod v Zagreb lobirajo nekateri vplivni gospodarstveniki. V Dinamu mu ponujajo trikrat večjo plačo, kot jo ima kot slovenski selektor. Z bonusi bi na leto zaslužil približno 800.000 evrov. S takšno številko ne moremo tekmovati,« pravi vir z Nogometne zveze Slovenije.

Če Matjaž Kek odide, pa bo novi selektor slovenske reprezentance postal Darko Milanič, ki se je sredi sezone zaradi slabih izidov razšel z Mariborom, še trdijo hrvaški novinarski viri. 
Deli s prijatelji