SELEKTOR

Dinamo in Kek naj bi si že segla v roke

Slovenski selektor bo v Zagrebu z bonusi zaslužil 800.000 evrov. Na klopi domače izbrane vrste ga bo nasledil Darko Milanič.
Fotografija: Matjaž Kek je predsedniku NZS Radenku Mijatoviću 27. novembra 2018 obljubil dolgoročno sodelovanje za razvoj slovenskega nogometa. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Matjaž Kek je predsedniku NZS Radenku Mijatoviću 27. novembra 2018 obljubil dolgoročno sodelovanje za razvoj slovenskega nogometa. FOTO: Leon Vidic

Hrvaški nogometni prvak Dinamo in Matjaž Kek sta se dogovorila v vseh podrobnostih, da selektor slovenske reprezentance prevzame mesto trenerja zagrebškega kluba, trdijo hrvaški mediji. Kek naj bi bil javno predstavljen v naslednjih dneh, najprej ga čaka še sestanek na sedežu Nogometne zveze Slovenije.

Od NZS je dobil teden dni časa za razmislek, rok je potekel. Mariborčan mora na sestanku s predsednikom NZS Radenkom Mijatovićem odgovoriti, ali ostaja selektor, pogodbo ima še za dve leti, ali se seli v hrvaško glavno mesto.
 

Trikrat višja plača


»Zagrebčani so zelo agresivni, delajo vse, da bi Keka privabili v Dinamo. Uporabljajo tudi svojevrstne metode, za Kekov prihod v Zagreb lobirajo nekateri vplivni gospodarstveniki. V Dinamu mu ponujajo trikrat večjo plačo, kot jo ima kot slovenski selektor. Z bonusi bi na leto zaslužil približno 800.000 evrov. S takšno številko ne moremo tekmovati,« pravi vir z Nogometne zveze Slovenije.

Če Matjaž Kek odide, pa bo novi selektor slovenske reprezentance postal Darko Milanič, ki se je sredi sezone zaradi slabih izidov razšel z Mariborom, še trdijo hrvaški novinarski viri. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije