LIGA PRVAKOV

Slovenski armejec za rusko slavo

Šahtar in Lyon odločata o zadnjem potniku v osmino finala lige prvakov. Jaka Bijol bo z moskovskim klubom CSKA gostoval pri prvaku Realu.
Fotografija: Jaka Bijol (na fotografiji levo) se zelo rad spominja zmage nad Realom in Karimom Benzemajem. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Jaka Bijol (na fotografiji levo) se zelo rad spominja zmage nad Realom in Karimom Benzemajem. FOTO: Reuters

MOSKVA – V drevišnjih tekmah zadnjega kroga skupinskega dela v nogometni ligi prvakov je le še ena neznanka: kdo bo napredoval v osmino finala? Znanih je sedem srečnežev, to so Bayern in Ajax (skupina E), Manchester City (skupina F), Real in Roma (G) ter Juventus in Manchester United (G). O drugem klubu, ki se bo iz skupine F uvrstil v nadaljevanje elitnega tekmovanja, bosta na tekmi v Kijevu odločala Šahtar iz Donjecka in Lyon.
Jaka Bijol (na fotografiji levo) se zelo rad spominja zmage nad Realom in Karimom Benzemajem. FOTO: Reuters
Jaka Bijol (na fotografiji levo) se zelo rad spominja zmage nad Realom in Karimom Benzemajem. FOTO: Reuters

Moskovski CSKA, ki se bojuje za nadaljevanje sezone na stari celini v evropski ligi, bo gostoval pri branilcu naslova prvaka Realu, v ruski vrsti pa se je po poletnem prestopu uveljavil 19-letni slovenski nogometaš Jaka Bijol. Ta obrambni zvezni igralec iz Vuzenice se je namreč iz velenjskega Rudarja za 400.000 evrov odškodnine preselil k osrednjemu športnemu klubu armade. V nogometni karieri je igral še za Dravograd in Bravo, v Ljubljani je namreč obiskoval športno gimnazijo, zanimivo pa je, da je športno pot začel kot smučar, bil je celo državni prvak med starejšimi dečki v veleslalomu.
 

V Moskvi mu vse ugaja


Občutke po selitvi v rusko metropolo je izrazil s skrajno pozitivnimi besedami. »V Rusiji sem pričakoval same dobre stvari, vse, kar sem predvideval, se je izkazalo za točno. Čustva in vtisi so od prvega dne, ko sem v Moskvi, zelo pozitivni. Moral sem se sicer navaditi na tako ogromno mesto s prometnimi zastoji, a je zdaj v redu tudi po tej plati. V Moskvi mi je vse všeč,« je velemesto z mnogimi čari opisal Bijol.


»Na splošno so vtisi preživetih šestih mesecev v ekipi CSKA veličastni. Želimo si še izboljšati našo igro, čeprav smo že zabeležili nekaj odmevnih zmag. Seveda je najpomembnejša tista z 1:0 v ligi prvakov proti Realu, ta je bila res nekaj neverjetnega. Če želite premagati takšno ekipo, morate resnično igrati odlično. Tudi bojevali smo se in dihali kot eden. Ta tekma je pokazala, da lahko dosežemo velike stvari. Moramo le še naprej garati, ob trdem delu bo vse prišlo. Verjamem v to, da nas najboljše igre šele čakajo,« meni slovenski reprezentant, ki je sicer z armejci podpisal petletno pogodbo. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije