SKOKI

Poljaki se doma ne dajo, tudi Slovenci ne

Slovenski smučarji skakalci ekipno drugi za uvod poletne velike nagrade. Timi Zajc med njimi že na začetku pokazal zelo dobro pripravljenost.
Fotografija: Timi Zajc gre daleč tudi poleti, ne le pozimi. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Timi Zajc gre daleč tudi poleti, ne le pozimi. FOTO: Roman Šipić

VISLA – Poljski smučarski skakalci v postavi Piotr Zyla, Aleksander Zniszczol, Kamil Stoch in Dawid Kubacki so zmagali na uvodni preizkušnji letošnje sezone za poletno veliko nagrado, to je bila ekipna tekma v Visli na Poljskem.

Z drugim mestom so se izkazali Slovenci Timi Zajc, Peter Prevc, Tilen Bartol in Anže Lanišek. Za Poljaki (1094,1 točke) so zaostali 58,4 točke (1035,7). Na tretjem mestu so končali Norvežani z 1029,2 točke (Johann André Forfang, Robin Pedersen, Marius Lindvik, Daniel André Tande).

Na začetku sezone je najboljšo pripravljenost pokazal Kamil Stoch, ki je v prvi seriji pristal pri 128,5 metra, v drugi pa pri 134,5. Od Slovencev se je najbolj izkazal Zajc s 128 in 129 metri. Prevc je pristal pri 120 in 128 metrih, Bartol pri 129,5 in 126,5. Lanišek je zbral 121,5 metra in 126 metrov.
 

Rezultat ni v ospredju


Po tekmi so bili v slovenskem taboru zadovoljni z razpletom. »Seveda smo zadovoljni, fantje so prikazali dobre skoke, raven realizacije ni bila slaba. Tesno je bilo, Poljaki so bili premočni, z drugimi pa smo se borili do samega konca. Rezultat na začetku sezone oziroma poleti ni v ospredju, veseli pa smo, da smo dobili potrditev, da smo na pravi poti. Pri vseh so še rezerve, poudarek je v tem trenutku na tehnični izvedbi skokov, in tako gremo tudi naprej,« je povedal Gorazd Bertoncelj, glavni reprezentančni trener.

Tilen Bartol je dodal: »Lepo je sezono začeti na takšen način. Želeli smo si biti čim višje kot na vsaki tekmi, na koncu pa se nam je poklopilo za stopničke, kar je še toliko bolje. Drugo mesto je lep dosežek, stopničk si vedno vesel. Že po kvalifikacijah smo videli, da smo zraven, to smo tokrat potrdili in tako bomo poskušali nadaljevati. Prvi skok je bil dober, drugi ne tako, a vseeno sem kar zraven.«

To so bile prve stopničke za Slovenijo na tekmah poletne velike nagrade po Čajkovskem, ko so bili slovenski orli na drugem mestu. V Visli je bila Slovenija nazadnje na zmagovalnem odru pred tremi leti, prav tako druga, leta 2013 je bila tretja, leta 2012 pa je ugnala vso konkurenco. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije