SLOVENSKI BISER

Luka Dončić išče streho nad glavo

Slovenski košarkar se je že pridružil moštvu NBA Dallas Mavaricks, a še čaka na prvi trening.
Fotografija: Luka Dončić je ob prihodu v Dallas že odgovarjal na novinarska vprašanja. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Luka Dončić je ob prihodu v Dallas že odgovarjal na novinarska vprašanja. FOTO: Twitter

DALLAS – Začenja se zares. Slovenski košarkarski biser Luka Dončić se je po krajšem oddihu v Sloveniji že podal v ZDA in začel novo veliko poglavje svoje uspešne kariere. Te dni se spoznava s svojim novim moštvom Dallas Mavericks, čakajo ga tudi prvi treningi.

Ekipa je sicer že začela priprave na novo sezono, Dončić pa mora še počakati, da vodstvo kluba zaključi urejanje potrebne dokumentacije. A kot je dejal, že komaj čaka, da z novimi soigralci stopi na parket.

»Vesel sem, da sem tu. Prvi vtisi so izjemni, klub ima odlično infrastrukturo. Zaradi papirjev še nisem igral, a kot pravijo, bo kmalu tudi to urejeno,« je povedal 19-letnik, ki so mu sicer v klubu odredili počitek, a kot je dejal, bo verjetno vseeno odigral tudi kakšno pripravljalno tekmo.

Za njim je res nekaj fenomenalnih mesecev, ko je s Slovenijo najprej osvojil naslov evropskega prvaka, nato z Real Madridom zmagal v evroligi, postal tudi španski prvak in za piko na i postal tretji izbor na naboru najmočnejše košarkarske lige na svetu. »Sezona je bila dolga, toda hkrati se je vse zelo hitro dogajalo. Po zadnji tekmi sem že letel v New York, zdaj pa sem tukaj,« je novinarjem povedal Dončić.

Povedal je še, da se je že razgledal po Dallasu, kjer še nima strehe nad glavo in še išče stanovanje. »Všeč mi je tukaj, zelo je vroče, a se ne pritožujem, pri nas je stalno hladno. Dobro se počutim tukaj,« je dejal. Upa, da se bo hitro privadil na novo okolje in tudi na malo drugačno, bolj dinamično igro na parketu.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije