Izguba kilogramov dodaten napor

Boksarki Emi Kozin koronavirus odnesel dvoboj. Nov termin branjenja šampionskih pasov jeseni.
Fotografija: Ema Kozin spet vadi za ubranitev šampionskih časti v ringu. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Ema Kozin spet vadi za ubranitev šampionskih časti v ringu. FOTO: Blaž Samec

Ljubljana • Med športniki, ki jih je v tekmovalnem pogledu prizadela epidemija koronavirusa, je tudi najboljša slovenska boksarka Ema Kozin. Ta aprila zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja bolezni ni mogla v ring, kjer bi branila svoje šampionske pasove, zdaj pa v njenem taboru računajo na nastop jeseni. »Vse napovedi so za zdaj še prenagljene, a želja je dvoboj septembra ali oktobra, takrat bi branila svoje naslove. V tem trenutku najbolj kaže, da bo to v Nemčiji, kjer so vrata športu široko odprta, ukrepi se sproščajo, igra se nogomet. Ema mora letos braniti svoje naslove,« je povedal trener Kozinove Rudi Pavlin.

Ta ne skriva, da dejavno išče in preverja tudi druge alternative, saj Ema Kozin pred branjenjem svojih naslovov in velikim dvobojem, zdaj je prvakinja po različicah WBF, WIBF, WIBA, GBU in IBA, potrebuje še nekaj ogrevalnih dvobojev, predvsem pa kakovosten trening s partnerji v ringu. »Vsekakor si jeseni želimo boj za kakšen nov pomemben naslov in novo stopničko v njeni karieri,« še pravi Pavlin.
 

Nižja kategorija


Nekdanji judoist priznava, da je bil april za vse zelo težak. »Ema je bila nazadnje v ringu lani v domačem Tivoliju in zdaj se je pripravljala na nov obračun. Za mojo varovanko je bilo zelo težko, saj je imela pred očmi naslednji cilj, nato pa so bili odpovedani vsi športni dogodki. Ema je načrtovala nastop v nižji težnostni kategoriji, zaradi česar je morala izgubiti kar precej kilogramov, kar je bil dodaten napor v zelo težkih pripravah. To seveda tudi psihološko vpliva na motivacijo, nikakor pa ne bo pustilo dolgoročnih posledic.« Tudi Kozinova je po oživljanju športa po epidemiji že začela širši obseg treninga.

»Treningov ni nikoli zares prekinila, delala je na posamični ravni, nekoliko več časa pa je porabila za študij finančne matematike. Zdaj spet gara v polnem obsegu, naslednji tedni pa bodo pokazali, kdaj točno in s kom lahko načrtujemo naslednji boj. Takrat bodo sledile posebne priprave za nastop in bodočo tekmico,« je še povedal trener Eme Kozin Rudi Pavlin. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije