LIGA PRVAKOV

Barça računa, da bo Messija njen odrešenik

Derbi sredinih tekem 2. kroga lige prvakov bo v Londonu. Barcelona spet želi krono, tokrat ji na poti stoji Tottenham.
Fotografija: Lionel Messi se je v soboto še bodel z Baski iz Bilbaa, drevi se mu bodo zoperstavile londonske ostroge. FOTO: FP
Odpri galerijo
Lionel Messi se je v soboto še bodel z Baski iz Bilbaa, drevi se mu bodo zoperstavile londonske ostroge. FOTO: FP

LONDON – Tudi sreda prinaša bogat spored tekem drugega kroga nogometne lige prvakov. Barcelono, ki je zadnjo od petih lovorik v elitnem klubskem tekmovanju stare celine osvojila leta 2015, denimo predvsem boli, da je njen največji tekmec madridski Real v zadnjih sezonah kar štirikrat, trikrat zapored, dvignil cenjeni pokal.

Katalonski velikan bo v 2. krogu skupine B gostoval na Wembleyju pri Tottenhamu, trener londonskih ostrog Mauricio Pochettino pa je denimo kot trener Espanyola dobil le enega od devetih ogledov proti Barçi, trikrat je remiziral. Klub iz Barcelone je v uvodnem krogu LP s tremi zadetki Lionela Messija s 4:0 ugnal PSV iz Eindhovna, Tottenham pa je po zasuku Interja v zadnjih minutah izgubil v Milanu.

Harry Kane in drugi Londončani gor ali dol, Barcelona je tudi v to sezono lige prvakov krenila z ambicijo, da osvoji celinsko krono, pa naj se ji na poti zoperstavi kdor koli z belim baletom na čelu. Barça je na znamenitem stadionu v britanski prestolnici tekmovanje najboljših evropskih klubov osvojila leta 2011, ko je v finalu s 3:1 klecnil Manchester United, Messi pa je bil pred letošnjim začetkom bojev nedvoumen:

»Čas je, da spet osvojimo ligo prvakov.« Celo priigranje španskih kron je pri katalonskem velikanu postalo rutina, lanska dvojna, ligaška in pokalna, pa je ostala v senci tretjega zaporednega četrtfinalnega izpada iz evropskega tekmovanja, Roma je v povratni tekmi zasukala izid 1:4 in izločila četo Ernesta Valverdeja.

Temu so kritiki predvsem zamerili, da je v španskem prvenstvu izčrpal glavne igralce, in to po tem, ko je bila domača krona že zdavnaj v žepu. Poleg tega pa so nekdanjemu strategu baskovskega Athletic Bilbaa prigovorili, da je igra Barcelone preveč odvisna od argentinskega čarovnika iz Rosaria.
 

Luknjičava obramba


Valverde v tej sezoni Messiju namenja počitek, a so Katalonci v zadnjih treh ligaških tekmah igrali le neodločeno s Girono, izgubili z Leganesom in spet izvlekli le remi proti bilbajskemu Athleticu. Podajo za izenačenje je prispeval prav Messi, potem ko je v igro vstopil z rezervne klopi.
Lionel Messi se je v soboto še bodel z Baski iz Bilbaa, drevi se mu bodo zoperstavile londonske ostroge. FOTO: FP
Lionel Messi se je v soboto še bodel z Baski iz Bilbaa, drevi se mu bodo zoperstavile londonske ostroge. FOTO: FP

Kritiki prst usmerjajo tudi na Barcelonino obrambo, napake Gerarda Piqueja se kar vrstijo, zvezna vrsta brez Andresa Inieste pa še ne deluje tako, da bi širila zaupanje. Tudi londonske ostroge v novi sezoni še niso prav pospešile, kar zadeva rezultate.

»Zadnja ligaška tekma proti Huddersfieldu, ki smo jo dobili, ni bila najboljša priprava za obračun z Barcelono, žoga je bila več v zraku kot na tleh. Sami pa smo znani kot moštvo, ki ima žogo rado v posesti. V sredo bo v ligi prvakov to popolnoma drugačna tekma,« pravi Pochettino.

Tottenham je v prejšnji sezoni lige prvakov v skupinskem delu 1. novembra na Wembleyju s 3:1 ugnal Real, v Madridu je bilo 1:1, torej bo tudi proti drugemu nogometnemu velikanu s pirenejskega polotoka Barceloni iskal čarobni navdih za uspeh.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije