ODMEVI PO ZMAGI

Ćiro Blažević hudo bolan, a po zmagi jasen: To me je vrnilo v življenje

Matjaž Kek je snel kapo pred hrvaško reprezentanco.
Fotografija: Miroslav Ćiro Blažević. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Miroslav Ćiro Blažević. FOTO: Reuters

Selektor bronastih hrvaških nogometašev Zlatko Dalić je medaljo s svetovnega prvenstva v Katarju posvetil legendarnemu rojaku Miroslavu Blaževiću, ki je 1998 Hrvaško prav tako popeljal do tretjega mesta na svetovnem prvenstvu. »Ćiro, to je zate. Lahko osvojim pet medalj, a le eden bo trener vseh trenerjev,« je dejal Dalić po zmagi nad Marokom z 2 : 1.

Hrvaški spletni portal index.hr je kontaktiral Blaževića. »Jokal sem zadnjih petnajst minut tekme, saj sem videl, da nam nič ne morejo, da bomo zmagali in odšli med nogometne velesile. To me je vrnilo v življenje,« je dejal Ćiro Blažević, ki je pri 87 letih hudo bolan.

Kapetan Hrvaške Luka Modrić je takoj po tekmi za Jutarnji list povedal: »Naredili smo nekaj res velikega za hrvaški nogomet. Hoteli smo zlato. Bili smo blizu. Ponosni smo lahko na našo igro in domov se vračamo kot zmagovalci. Verjamem, da nas bodo ljudje na Hrvaškem lepo sprejeli in da se bomo skupaj še enkrat veselili.«

Strokovni komentator v času svetovnega prvenstva na portalu index.hr je selektor Slovenije Matjaž Kek, ki ga hrvaška športna javnost izjemno ceni zaradi dela in uspehov v petih letih za krmilom kluba z Reke.

»Hrvaška je naredila nekaj nepredstavljivega. Ta generacija je stopila ob bok tistima, ki sta že osvojili medalji na svetovnih prvenstvih. Kar naježim se, ko pomislim na to ... Hrvaška je v 24 letih osvojila tri medalje na svetovnih prvenstvih. To je res veličastno. Kapo dol Hrvaški,« poudarja Kek.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije