TENIS

Carlos Alcaraz po Wimbledonu iz stanovanja v vilo

Že lani v Umagu je napovedal napad na vrh.
Fotografija: Carlos Alcaraz in Novak Đoković močno spoštujeta drug drugega. FOTO: Andrew Couldridge/Reuters
Odpri galerijo
Carlos Alcaraz in Novak Đoković močno spoštujeta drug drugega. FOTO: Andrew Couldridge/Reuters

Wimbledon ima novega kralja. V pričakovanju letošnjega spektakla ni bilo slabe volje niti med akterji na igrišču niti ob njem, saj ni bilo več nikakršnih omejitev glede pandemije koronavirusa, vrnili so se tudi športniki iz Rusije ter Belorusije. Kot št. 1 svetovne lestvice pa je vstopil skozi vrata slovitega kluba za tenis in kriket španski čudežni deček Carlos Alcaraz in v tem slogu, torej v vlogi zmagovalca, Wimbledonu 2023 tudi pomahal v slovo.

Ugibanjem o njegovih sposobnostih se športni svet prepušča že nekaj časa, pod posebnim drobnogledom pa je bil že dvakrat v naši neposredni soseščini. Pred dvema letoma je namreč prav v Umagu osvojil svoj prvi turnir v seriji ATP in prav na tem prizorišču lani spet napovedal veliko zgodbo. Nove lovorike takrat sicer ni osvojil, toda dnevno je privabljal izjemno pozornost, že njegov trening je prišlo pogledat na enega od stranskih igrišč prek 200 radovednežev.

»No, to je pa že lepa številka. Doživel sem jo že na treningu, vendar le takrat, ko je občinstvo prišlo zaradi uglednejšega igralca na drugi strani mreže,« je ostal skromen, ko smo se z njim pogovarjali lani v Umagu. Toda zadržanost ga je pri priči zapustila ob razgrinjanju osebnih ciljev. V Istro je takrat prišel kot peti igralec svetovne teniške lestvice in nam dejal: »Vesel sem, ker sem visoko na lestvici, toda moj cilj je priti prav na vrh.«

In dejansko je od tistega turnirja v Umagu, ko je takrat še kot najstnik užival v bogatem spremljevalnem sporedu ter vožnji z vodnim gliserjem po bližnjem zalivu, njegova pot drvela strmo navzgor. Zapisal se je kot zmagovalec odprtega prvenstva ZDA, letošnji Wimbledon je tako zanj druga lovorika na turnirjih za grand slam. Kajpak je pred njim še dolga cesta, da bi se približal slovitim predhodnikom in ne nazadnje tudi londonskemu finalnemu tekmecu Novaku Đokoviću, toda že na doslej doseženo je lahko ponosen.

Postal je prvi najstnik na vrhu lestvice ATP, na dosedanji športni poti je zaslužil 16,6 milijona evrov, bogati pokrovitelji, med drugim tudi Nike, BMW in Calvin Klein, mu omogočajo brezskrbno denarno prihodnost. Sicer pa, kot razkrivajo španski viri, še naprej ohranja mladostniško zagnanost in prav po ničemer ne razkriva, da je danes zmagovalec najodmevnejšega teniškega turnirja in obenem na 1. mestu svetovne lestvice.

Njegovo dekle je tri leta starejša Maria Gonzalez, prav tako teniška igralka, someščanka iz Murcie. Ko je v domačem mestu, se vedno znova vrača v stanovanje staršev in treh bratov, v pritličju stavbe je turška prodajalna kebaba z nižjo ceno, kot ga ponujajo v središču Ljubljane. Res pa je, da je doma že padla odločitev o nakupu dveh vil – eno za starše in drugo za Carlitosa, kot v Španiji pravijo še enemu od odličnih teniških igralcev iz te dežele. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije