NOGOMET

Bo Miran Srebrnič pri vrtnicah ostal v sedlu?

Po jesenskem delu nogometne sezone več zaskrbljenih kot veselih. Razočaranje tudi v taboru Gorice, kjer sicer gojijo evropske ambicije.
Fotografija: Usoda trenerja Gorice Mirana Srebrniča je negotova. Foto: Roman Šipić
Odpri galerijo
Usoda trenerja Gorice Mirana Srebrniča je negotova. Foto: Roman Šipić

LJUBLJANA –  Igralci slovenskih nogometnih prvoligašev so se že raztepli po dopustniških lokacijah, še najbolj pa so lahko zadovoljni člani Maribora, Aluminija in povratnika v elitno druščino Mure. Vijolični so pač vodilni s precejšnjim naskokom pred branilcem naslova Olimpijo, Aluminij je najprijetnejše presenečenje jeseni, igralci Mure pa so kot povratniki v prvo ligo dokazali, da so povsem konkurenčni in daleč od boja za obstanek v ligi. Vsi drugi imajo razloge za zaskrbljenost.
Usoda trenerja Gorice Mirana Srebrniča je negotova. Foto: Roman Šipić
Usoda trenerja Gorice Mirana Srebrniča je negotova. Foto: Roman Šipić

Če odmislimo trojček (Krško, Triglav, Rudar), ki se bo tudi spomladi krčevito boril za obstanek v prvoligaški druščini, bodo morali viden napredek pokazati v Novi Gorici. Goričani so v sezono krenili s ciljem, da se znova uvrstijo na mesto, ki vodi v evropsko tekmovanje. Kot kaže, so se ušteli, tudi v zadnji tekmi proti Olimpiji doma so bili daleč od uspeha (1:3).



»Prvi polčas smo odigrali z veliko energije, fantje so dali svoj maksimum. Olimpija je bila v igri boljša, imela je več priložnosti, nam pa v drugem polčasu ni uspelo ponoviti igre iz prvega dela, čeprav smo nekajkrat ogrozili vrata nasprotnikov. Spet smo prejeli zadetek po akcijah s strani, ko smo slabo prepoznavali namere tekmecev. To se nam že ponavlja, morali bi se bolje odzvati. Ekipa res ni v najboljšem stanju,« je priznal trener Gorice Miran Srebrnič.
 

Postali preveč panični


Najbolj kritični navijači so na družabnih omrežjih že zahtevali zamenjavo trenerja, potem ko je napočil negativen rezultatski niz modro-belih. V zadnjih sedmih tekmah so Srebrničevi varovanci osvojili zgolj točko. Črno obdobje je nastopilo, ko jih je v pokalnem tekmovanju izločila Mura. »Takrat so se nam mnoge stvari pokvarile, tudi sami smo postali preveč panični. Med pretežno mladimi fanti se je razraslo nenavadno ozračje.


Sezono smo začeli dobro in morda smo zaradi tega pričakovali preveč od te ekipe. Potencial sicer ima, a se moramo pošteno potruditi, da bi prišli do četrtega mesta,« meni Srebrnič, ki realno gleda na kritike: »Ko nastane takšna situacija, je normalno, da je prvi na udaru trener. Pogovorili se bomo, sam imam čisto vest. V zadnjem obdobju sem v tem klubu naredil veliko dobrega, je pa res, da kot trener odgovarjam za sedanji položaj. Priznam, da na koncu jesenskega dela ni bilo dobro.« 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije