LIGA PRVAKOV

Armejci prebili madridsko fronto

CSKA za konec skupinskega dela lige prvakov šokiral Real. Jaka Bijol si je veličastno zmago odgledal z rezervne klopi.
Fotografija: Georgij Ščenikov je prešerno slavil svoj zadetek velikanu Realu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Georgij Ščenikov je prešerno slavil svoj zadetek velikanu Realu. FOTO: Reuters

MADRID – Olympique iz Lyona se je po odigranih tekmah zadnjega kroga skupinskega dela nogometne lige prvakov kot zadnji klub še uvrstil v osmino finala tekmovanja. Šahtar iz Donjecka je v odločilni tekmi skupine F v Kijevu prešel v vodstvo v 22. minuti z golom Juniorja Moraesa, za Lyon pa je izenačil Nabil Fekir v 65. minuti. Najbolj pa je odmeval izid v Madridu, kjer je moskovski CSKA, njegov slovenski nogometaš Jaka Bijol je tekmo odgledal s klopi za rezervne igralce, kar s 3:0 (Fjodor Čalov 37., Georgij Ščenikov 43., Arnor Sigurdsson 73.) premagal evropskega klubskega prvaka Real.
Georgij Ščenikov je prešerno slavil svoj zadetek velikanu Realu. FOTO: Reuters
Georgij Ščenikov je prešerno slavil svoj zadetek velikanu Realu. FOTO: Reuters

Za beli balet je to celo najhujši domači poraz v evropskih tekmovanjih. Igralce so po tekmi navijači pospremili z žvižgi, mnogi gledalci so stadion zapustili po tretjem gostujočem zadetku, drži pa tudi, da je trener Santiago Solari na igrišče poslal ošibljeno zasedbo, saj si je Real že pred tem zagotovil prvo mesto v skupini G. »Ta poraz boli,« je bil po blamaži iskren branilec kastiljskega kluba Marcelo.
 

Krivijo lahko le sebe


Pragmatično ga je dopolnil trener Solari: »To ni rezultat, ki smo si ga želeli, toda imeli smo priložnost, da spočijemo nekatere udarne igralce in damo nekaj več igralnega časa mlajšim.« Zanimivo, da je Bijolov klub španskega velikana ugnal še drugič v skupinskem delu, na Lužnikih je zmagal z 1:0, a se vseeno kot skupinsko četrti ni prebil v šestnajstino finala evropske lige.


»To je resnično žalostno, premagaš Real, osvojiš sedem točk, a končaš na zadnjem mestu v skupini in si izločen iz evropskih tekmovanj. A krivimo lahko le sebe. V vsakem primeru smo si po tej zmagi zagotovili to, da bomo na počitnice odšli dobre volje,« je bil trener armejcev Viktor Gončarenko čemerno-sladke volje. Žreb parov osmine finala lige prvakov bo v ponedeljek ob 12. uri.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije