Aljaž Bedene se je spomnil najstništva

V Lukovici pri Domžalah se je zbrala smetana slovenskega tenisa. Navzoči uživali, če bi dovolili obisk gledalcev, bi bile tribune premajhne.
Fotografija: Aljaž Bedene je nazadnje igral med mešanimi dvojicami, ko je štel komaj 16 let. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Aljaž Bedene je nazadnje igral med mešanimi dvojicami, ko je štel komaj 16 let. FOTO: Jure Eržen

Kako je svet lahko drugačen. Podobna razmišljanju slovenskih nogometnih navdušencev na zadnji petkov večer, ko se je žoga vrnila na prvoligaška igrišča, je bila tudi rdeča nit teniškega dogajanja na prizorišču, ki ga širša javnost bolj pozna po kamnolomu ob avtocesti. Zdaj se tu predstavlja smetana slovenskega tenisa v zanimivem dvoboju selekcij vzhoda in zahoda. Današnji zadnji dan prinaša zanimiv spored, če mu seveda muhasto vreme ne bo zagodlo.

O tem bodo seveda razmišljali prireditelji, če bo seveda to sploh nuja, vsaj doslej pa je med navzočimi prevladovala dobra volja. Tako na igrišču kot tudi ob njem. Legendarna Mima Jaušovec, edina Slovenka doslej z lovoriko turnirja za grand slam (Roland Garros 1977), ni skrivala nasmeha ob pogledu na pisano teniško dogajanje in si je v hipu zaželela, da bi takšno prireditev ohranili tudi v prihodnje. Dejansko je bil odziv imeniten, med tistimi, ki v zadnjih letih krojijo vrh slovenskega tenisa, ni bilo le Katarine Srebotnik. Teniška igralka, stara 39 let, si zaradi bolečin v rami, pravzaprav gre za posledico prejšnjih poškodb, še ne želi pretirano hitre vrnitve k tekmovalnemu ritmu.
 

Tako dolgega oddiha še ni imela


Prvo ime selekcije vzhoda je bila tako nedvomno Polona Hercog, sploh najboljša Slovenka na lestvici WTA. S svojim soigralcem v mešanih dvojicah Blažem Rolo je ob koncu pisanega sobotnega sporeda izgubila boj proti navezi Aljaž Bedene/Kaja Juvan, s tribune, ki bi bila ob navzočnosti običajnega občinstva – in ne le uradnih oseb – premajhna, pa je bilo videti, da vsi prav uživajo na igrišču. »Toda kako ne bi – tako dolgega oddiha v športu še nisem doživela, prav imenitno je spet občutiti to tekmovalnost. Vem, ne gre za turnir grand slama, pa vseeno bi rada dvignila pokal za zmago,« je razmišljala Hercogova, potem ko je imela z Rolo dve zaključni žogici za uspeh, toda tekmeca sta zasukala zgodbo in se veselila zmage.

Spomin je kajpak uhajal tudi k besedam Kaje Juvan iz zadnjega pogovora v našem časniku, ko je govorila o tem, kako je pritisk trenutka odločitve na teniškem igrišču vedno znova zanjo prav poseben izziv in kako je ubranila sedem zaključnih žogic slovite Venus Williams. »Drži, uživala sem v teh zadnjih točkah. Blaž je odlično serviral za zmago, na srečo sem mu žogico vrnila, nato je bil tudi moj soigralec zelo zanesljiv pri servisu,« je poudarila 19-letnica, lani najboljša mlada športnica leta v Sloveniji. Uživala je v igri mešanih dvojic, na profesionalni ravni med temi sploh še nikdar ni igrala. V veselje ji je bil tudi prvi trening doslej s Hercogovo, saj sta po končanem prvem večeru še pol ure pod žarometi skupaj vadili dolge in močne udarce. Svojo krepko mlajšo soigralko je pohvalil tudi Bedene. Tridesetletnik se je spomnil, da je nazadnje igral med mešanimi dvojicami, ko je štel komaj 16 let. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije