VEČ KOT 70 ŽENSK

Sloviti filmar obtožen posilstva, predal se je policiji

Po poročanju ameriških medijev naj bi med drugim šlo za primer igralke Lucie Evans.
Fotografija: Harvey Weinstein. FOTO: Lucas Jackson, Reuters
Odpri galerijo
Harvey Weinstein. FOTO: Lucas Jackson, Reuters

NEW YORK – Proti bivšemu ameriškemu filmskemu producentu Harveyju Weinsteinu, ki ga več deset žensk obtožuje spolnega nadlegovanja oziroma napada, so danes v New Yorku vložili prvo obtožnico. V primeru dveh žensk je obtožen posilstva in spolnega napada, poročajo tuje tiskovne agencije.

Newyorška policija je kmalu po tem, ko se je Weinstein ob veliki medijski pozornosti »predal na policijski postaji na Manhattnu, sporočila, da so ga aretirali in obtožili posilstva, kaznivih spolnih dejanj, spolnih zlorab in neprimernega spolnega vedenja zaradi incidentov, ki zadevajo dve ženski«.

Po poročanju ameriških medijev naj bi med drugim šlo za primer igralke Lucie Evans, ki ga je lani obtožila, da jo je leta 2004 kot mlado igralko prisilil, da ga je oralno zadovoljila, ker je s tem pogojeval njeno vlogo v filmu.

Šestinšestdesetletni bivši uspešni producent, ki zanika neprimerno ravnanje, naj bi še danes stopil pred sodnika, preden naj bi ga ob plačilu varščine izpustili na prostost, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Spolnih napadov in nadlegovanja ga je obtožilo več kot 70 žensk, med njimi znane igralke Salma Hayek, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie in Rose McGowan.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije