Napadalec Rome

Od Joseja Mourinha izvedel o taktiki več kot prej v celotni karieri

Nogometaš Tammy Abraham, ki se je letošnje poletje preselil iz Londona v Rim, je hitro požel simpatije navijačev Rome.
Fotografija: Tammy Abraham (desno) uživa v majici Rome, veseli ga delo z Josejem Mourinhem. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Odpri galerijo
Tammy Abraham (desno) uživa v majici Rome, veseli ga delo z Josejem Mourinhem. FOTO: Alberto Lingria/Reuters

Nogometaš Tammy Abraham, ki se je letošnje poletje preselil iz Londona v Rim, majico Chelseaja pa zamenjal za opravo Rome, je hitro požel simpatije rimskih navijačev. Na igrišču deluje igrivo, motivirano in kolektivno, veseli se golov soigralcev, tekmeci pa ga le s težavo čuvajo, saj je hiter, gibljiv in z višino 190 cm tudi neverjetno spreten.

Fant, ki je pred štirimi leti kolebal med igranjem za Anglijo in domovino svojih staršev Nigerijo, je razkril nekaj zanimivosti iz prvih mesecev, ki jih je preživel v večnem mestu. Posebej je izpostavil trenerja Joseja Mourinha.


»Sprva sploh nisem razmišljal o selitvi v Italijo«


»Sprva sploh nisem razmišljal o selitvi v Italijo, toda to se je hitro spremenilo po pogovoru z Josejem Mourinhem. Prav Jose je najmočneje vplival na mojo odločitev, takoj sem želel postati del njegovega projekta,« je pojasnil 24-letni napadalec, za katerega je Roma odštela Chelseaju približno 40 milijonov evrov odškodnine.Abraham je v prvem delu sezone zbral štiri gole v majici Rome, dva tudi v serie A, svoj preporod v Rimu pa je pojasnil na zanimiv način. »Uživam v treningih in tekmah, uživam v mestu in klubu. Predvsem me veseli vsak nov dan pod vodstvom trenerja Mourinha. V nekaj tekmah z Mourinhem sem o taktiki izvedel več kot prej v celotni karieri,« je zatrdil angleški reprezentant.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije