PRED MEJO

Lepa gesta gasilcev iz Sečovelj po hudem trčenju, v katerem so jo skupili otroci

Cesta je bila več ur zaprta.
Fotografija: Otroci, ki niso bili poškodovani, so bili v dobrih rokah PGD Sečovlje. FOTO: PGD Sečovlje
Odpri galerijo
Otroci, ki niso bili poškodovani, so bili v dobrih rokah PGD Sečovlje. FOTO: PGD Sečovlje

DRAGONJA – Po trku tovornega vozila in avtobusa tik pred slovensko-hrvaško mejo pri Dragonji, o čemer smo že poročali, je bila cesta zaprta več kot štiri ure. Zgodilo se je ob 16.13 na glavni cesti Dragonja–Koper, posredovali so gasilci JZ GB Koper, ki so nudili protinaletno in požarno varovanje, počistili cestišče, nudili vodo in polepili razbita stekla avtobusa.
 

Devet poškodovanih v bolnišnico


Poškodovane osebe so oskrbeli reševalci Reševalne službe slovenske Istre, Prehospitalne enote Obala z motoristom reševalcem in dežurni piranski zdravnik.
 

Otroke oskrbeli in nahranili


Devet poškodovanih je bilo prepeljanih na zdravljenje v Splošno bolnišnico Izola. Pri prevozu oseb z avtobusa do začasne nastanitve v gasilskem domu v Sečovljah so sodelovali tudi gasilci PGD Nova vas, Sečovlje in Piran ter skupaj s poveljnikom štaba CZ Piran poskrbeli za primerno okrepčilo. Potniki avtobusa so nadaljevali pot z rezervnim avtobusom okoli 20.30, poroča Uprava za zaščito in reševanje. 

Kot so že prej sporočili iz PU Koper, je šlo za tovorno vozilo hrvaških registrskih tablic, ki je peljalo proti Dragonji, in avtobusa nemških registrskih tablic, ki je vozil proti Kopru.Na avtobusu je bilo več mladostnikov, starih med 16 in 18 let, ki so se ob trku lažje poškodovali zaradi razbitega stekla avtobusa. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas