MALA MOJSTRICA

VIDEO: Dvoletnica zna rešiti življenje zaradi hita Baby Shark

Deklica je demonstrirala masažo srca.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo

Nekdanji tehnik in voznik reševalnega vozila Chris Pietroforte je svojo dvoletno hčerko naučil, kako lahko nekomu reši življenje. Pri tem si je pomagal s priljubljeno otroško pesmijo Baby SharkSaige je tako živi dokaz, da ni nikoli prezgodaj za učenje reanimacije srca. Njej je to uspelo pri dveh letih, njen oče pa se je z videoposnetkom pohvalil na facebooku. »Če se lahko ta mlada čudovita dvoletnica nauči pravilno izvajati masažo srca in dati umetno dihanje, kaj vas pri tem omejuje?« je napisal Pietroforte. V videu deklica posluša navodila iz aparata in povsem samostojno izvaja postopek reanimacije.


Njen oče je za Inside Edition pojasnil, da se je naučila pritiskati na srce s pomočjo pesmi Baby Shark. »Vsaka pesem, ki ima ritem od 100 do 120 pritiskov na prsi v 60 sekundah, vam pomaga, da postopek reanimacije hitreje usvojite.

Ena od bolnišnic v New Yorku je objavila tudi seznam okoli 40 pesmi, katerih ritem ustreza tistemu, ki je primeren za masažo srca. Med njimi so Heartbreaker Mariah Carey, Quit Playing Games (With My Heart) skupine Backstreet Boys in I Will Survive Glorie Gaynor.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije