KATERA IMA VEČ MOŽNOSTI

Astrologija za mamice: od najboljše do najslabše

Zvezde kažejo, katere se bolje obnesejo v vlogi mame in katere slabše. 
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Shutterstock

Vsaka mama se kdaj znajde v situaciji, ko se sprašuje, ali je dobra mama. Sicer je res, da ne gre vseh metati v isti koš in da se vsaka razlikuje od druge, a menda ima veliko pri tem tudi astrološko znamenje, v katerem je rojena. Na spletni strani Popsugar so jih celo razvrstili od najboljših pa do najslabših. Vas zanima, ali ste rojeni pod srečno zvezdo in vam je bilo materinstvo položeno v zibelko? 

Ribi 

Mamice rojene v tem znamenju poosebljajo hvaležnost. Svoje otroke znajo usmerjati in jih spodbujati v njihovi kreativnosti. Njihovi otroci so običajno čustveni, imajo bujno domišljijo in z drugimi ravnajo z veliko mero prijaznosti in sočutja. Svoje otroke bodo vzgajale v duhu, da spoštujejo naravo, jim privzgojile, da so ponosni nase, da pomagajo drugim in so neodvisni. 

Mamice rojene v znamenju ribe morda res ne bodo znale pokazati poti, kako realizirati sanje, a bodo otroke na tej poti podpirale in jim nudile oporo, da to pot odkrijejo in realizirajo sami. 

Oven

Mame rojene v znamenju ovna so izjemno organizirane. Običajno imajo vse pod nadzorom. Čeprav so same precej zaposlene si želijo, da so njihovi otroci čim bolj aktivni in da izkusijo čim več. Spodbujajo jih, da se soočijo z izzivi in da se borijo za to, kar si želijo. 

Običajno so precej neposredne in to večkrat obžalujejo. Zanjo biti tudi vsiljive in ne poslušajo želja svojih otrok. 


Dvojčka

Za mamice rojene v tem astrološkem znaku je značilno, da se želijo z otrokom pogovoriti o vsem. Običajno nimajo skrivnosti pred njimi. Njihovi otroci imajo običajno dobre komunikacijske spretnosti in se dobro zavedajo, kaj se dogaja okoli njih. 

Za njih je značilno, da zelo dobro razumejo svojega otroka. Zelo uspešne so tudi pri organizaciji otroških zabav. Verjetno predvsem zato, ker tudi same uživajo na zabavah. 

Kozorog

Mame rojene v znamenju škorpijona se bodo na vso moč borile za svoje otroke. Veljajo za izjemno bojevite, ko gre za njihove otroke. Z njimi ni dobro češenj zobati, saj jemljejo starševstvo izjemno resno. Otroke vzgajajo tako, da jim poskušajo privzgojiti delovne navade, disciplino in fokus. 

Če njihovi otroci dobivajo žepnino, jo dobijo šele, ko opravijo neko delo. Ker veljajo za izjemno delavne, jih je občasno treba spomniti, da si morajo znati vzeti čas zase. 

Bik

Veljajo za izjemno potrpežljive, ki ne delajo napak in so izjemno potrpežljive. So trmaste, kar zna privesti do številnih sporov, še posebej v času, ko otrok pride v najstniška leta. 

Mamica rojena v znaku bika se trudi, da njeni otroci spoštujejo naravo. Zanjo je značilno tudi, da rada pretirava pri nakupovanju hrane in zapravljanju, zato je zelo pomembno, da je pozorna na to. 

Tehtnica

Tehtnice so odlične mame, saj veljajo za izjemno umirjene in uravnotežene. V domu si želijo harmonije in se, ko pride med sorojenci do spora, želijo posvetiti vsem, da bi našle ravnotežje in rešiti konflikt. 

Noče disciplinirati svojih otrok, raje bi bila njihova prijateljica. Najpomembneje pa je, da svoje otroke nauči, kako postati sočuten in kako postati dober prijatelj. 

Rak

V njihovi naravi je, da so zaščitniške in da poskrbijo za svoje potomce. Njeni otroci vedo, da so ljubljeni in da jih mama vedno posluša. Želi si, da bi bil dom prostor, kjer prevladujeta ljubezen in udobje. 

Ko nič drugega ne bo delovalo, bo mama rojena v znamenju raka svojim otrokom spekla najljubše piškote ali jim pripravila najljubšo jed, saj se zaveda, da gre ljubezen skozi želodec. Zanjo je značilno tudi, da spodbuja otroško kreativnost in da s ponosom razkazuje in se pohvali pred drugimi s tem, kako genialen je njen otrok. 

Strelec

Imajo veliko srce in si želijo, da bi njihov otrok spoznal kar se da največ sveta. So prava injekcija znanja in svojim otrokom že zgodaj vcepijo, da so samostojni. Imajo tudi neverjeten občutek za humor. 

Želijo, da njihovi otroci uživajo v vsakem trenutku, znajo pa biti tudi impulzivne. Niso obsedene s pravili, saj raje vidijo, da se otroci oblikujejo sami in da niso njena kopija. 

Devica

Kar koli je pokvarjeno, se bo devica potrudila, da bi popravila. Ne glede na to, ali je to strto srce ali pa igrača. Ima visoka pričakovanja in je lahko do svojih otrok kdaj preveč kritična, a kljub temu jim ima neskončno rada. 

Devica je izjemno uspešna pri tem, da opravlja več stvari hkrati. Je starš, dela, ima hobije in ob tem ji uspeva ohranjati čist in urejen dom. Želi, da so njeni otroci disciplinirani in da ne odnehajo, ko postane težko. Je perfekcionistka in je lahko prestroga do svojih otrok.

Škorpijon

Imajo izjemno razvito intuicijo in vedo, kaj se dogaja z otroki, ne da ji sploh to sami povedo. So izjemno zveste, odkrite in zaščitniške, vse dokler otroci njeno zaupanje upravičujejo. 

Če boste njene otroke užalili ali boste do njih krivični, boste imeli z njimi hude težave. Za svoje otroke se bo borila in jih strastno poskušala zaščititi, če bo čutila, da so ogroženi. 

Vodnar

Poskušala bo poskrbeti, da bodo otroci zvesti sami sebi. Skrbela bo, da bodo vedeli, kako pomembno je, da pomagajo drug drugemu in da se zavedajo globalnih težav. 

Spodbuja domišljijo, kreativnost in raziskovanje. Nima pa veliko potrpljenja, če njen otrok izgubi nadzor in ima čustvene izpade. 

Lev

Med vsemi ima menda najmanj materinskega čuta ravno levinja. Rada se igra s svojimi otroki, jim daje čudovita darila, a je zanjo značilno, da bo lastne potrebe postavila pred otrokove. Bo bombastično zabavo priredila zato, ker si to želi njen otrok, ali ker je to nekaj, kar je pomembno zanjo?

Obožuje svoje otroke, a je včasih narcisoidna in gleda na otroka kot na svoj podaljšek ali dodatek. Brez slabe vesti koketira z otrokovim učiteljem in se ne ozira na to, če s tem spravi v zadrego otroka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije