BREZPLAČNO

Apple tv+ prvo leto zastonj

Objavljeno 04. februar 2020 22.12 | Posodobljeno 04. februar 2020 22.12 | Piše: S. I.

Kdor je v zadnjem letu kupil iphone, ipad ali mac, lahko spremlja Applov pretočni videoservis.

Jason Momoa v postapokaliptični seriji Videti na Apple tv+ FOTO: Staš Ivanc
Apple je jeseni splavil svoj pretočni videoservis Apple tv+, ki je podoben platformam, kot so Netflix, Disney Plus, Amazon Prime Video ali HBO Now, a v precej manjšem obsegu. V nasprotju z naštetimi storitvami v naročnini niso vključene vse videovsebine, ki jih ponuja, ampak le 16 Applovih originalnih serij in oddaj, med katerimi so Morning Show z Jennifer Aniston, Reese Witherspoon in Stevom Carellom, triler M. Nighta Shyamalana Služabnik, dokumentarna serija Mala Amerika, postapokaliptični triler Videti z Jasonom Momoo in Knjižni klub Oprah Winfrey. Mednje so pomešane druge vsebine iz nekdanje trgovine itunes, za katere pa je treba plačati polno ceno izposoje ali nakupa.

4,99 evra na mesec sicer znaša naročnina na Apple tv+.

Jabolčniki se hvalijo, da se je na Apple tv+ takoj po uradnem začetku prijavilo na milijone uporabnikov: po neuradnih ocenah naj bi jih bilo kar 33 milijonov. Treba pa je poudariti, da večina uporabnikov ne plačuje naročnine, ampak so izkoristili Applovo promocijsko ponudbo, po kateri lahko lastniki novih iphonov, ipadov in macov izberejo enoletno brezplačno naročnino.

Tako ni jasno, koliko uporabnikov je v resnici plačalo za tv+. Kakor koli že, kdor je v zadnjem letu kupil katero Applovo napravo, lahko eno leto spremlja njihovo produkcijo, kar pa tudi ni slabo. Nato bo moral za Apple tv+ odšteti 4,99 evra na mesec.
Deli s prijatelji