HOJA KOT VADBA

Majhen trik, da hoja postane vadba

Hoja kot način hujšanja je za mnoge prva izbira v boju s kilogrami. Zakaj?
Fotografija: Če ste povsem novi v svetu hoje, hodite z enakomerno hitrostjo približno 20 minut nekaj dni v tednu. FOTO: Gbh007 Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Če ste povsem novi v svetu hoje, hodite z enakomerno hitrostjo približno 20 minut nekaj dni v tednu. FOTO: Gbh007 Getty Images/istockphoto

Vsakodnevna hoja je najboljša tableta, pravimo športni rekreativci.

Že običajna hoja, korakanje do trgovine, v kombinaciji z le 20 minutami lahke vadbe, zmanjša tveganje za prezgodnjo smrt.

Seveda pa hoja ni samo tehnika, s katero poskušamo podaljšati življenje. Je tudi odlična telesna aktivnost, oblika vadbe, ki pomaga pri doseganju ciljev, ko gre za kondicijo in/ali hujšanje.

Ampak ne hujšajo vsi, pa vseeno hodijo. 

Hoja kot način hujšanja je za mnoge prva izbira v boju s kilogrami. Zakaj? Ker ni zahtevna vadba. Dovolj je, da kupite superge in redno hodite v bližnji park, gozd ali se preprosto sprehajate po okolici. Za mnoge je hoja veliko boljša kot tek zaradi njihovega zdravstvenega stanja. To je razumljivo, ker tek je le podaljšek hoje.

Da bi dosegli najboljši uspeh pri hoji, znanstveniki predlagajo, da je pomembno narediti eno ključno stvar že na samem začetku. Skrivnost uspeha je namreč v tem, da morate trening prilagoditi svojim »fitnes« ciljem.

image_alt
Na tak način lahko s hojo shujšamo v štirih tednih

Na primer, če je hoja vaša primarna aerobna dejavnost, potem morate spreminjati intenzivnost in hitrost. Če želite okrepiti spodnji del telesa, si omislite načine, kako zgraditi kvadricepse in meča. Če načrtujete vzpon v gore ali počitnice, ki vključujejo veliko hoje, uporabite hojo za krepitev vzdržljivosti.

Torej, če veste, kaj je vaš cilj, in če prilagodite trening temu cilju, bodo rezultati prišli, vi pa boste zadovoljni in motivirani za nadaljevanje.

Če ste povsem novi v svetu hoje, hodite z enakomerno hitrostjo približno 20 minut nekaj dni v tednu. To je odličen začetek in kmalu boste želeli svoj sprehod popeljati na višjo raven, brez skrbi.

Ne pozabite začeti in končati vsake vadbe s petminutnim ogrevanjem in raztezanjem.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije