ZELO KORISTNO

Hladilnik ima gumb, ki ga vsi ne poznajo, a je zelo uporaben

Ampak, med športnimi rekreativci je ta gumb najpomembnejši na celem hladilniku. Zakaj?
Fotografija: V hladilniku je skrivnosten gumb, ki mu verjetno ne posvečate veliko pozornosti, a lahko dejansko pomaga ohranjati svežino različnih vrst živil. FOTO: Andrey_popov, Shutterstock
Odpri galerijo
V hladilniku je skrivnosten gumb, ki mu verjetno ne posvečate veliko pozornosti, a lahko dejansko pomaga ohranjati svežino različnih vrst živil. FOTO: Andrey_popov, Shutterstock

Zato, ker je športnemu rekreativcu hrana najpomembnejša stvar v življenju. Da, na prvem mestu je hrana, potem pravilno prehranjevanje, potem šele šport, s katerim se najraje ukvarjajo.

Zakaj je tako, že vemo, brez pravilne prehrane in prave hrane, ni nobenega športa.

Hladilnik je dragocen gospodinjski aparat in eden od ključev sodobnega življenjskega sloga, a zato je pravilna uporaba zelo pomembna.

Obstajajo živila, ki jih ne smete hraniti v hladilniku, nekatera so lahko v njem le kratek čas, obstaja pa tudi en gumb, ki ga vsi ne poznajo in je zelo uporaben.

V hladilniku je skrivnosten gumb, ki mu verjetno ne posvečate veliko pozornosti, a lahko dejansko pomaga ohranjati svežino različnih vrst živil.

To je gumb za temperaturo. Ah, to pa vem, boste rekli, vendar, ali ste ga kdaj zares uporabili? Gre za eno tistih majhnih, a izjemno pomembnih funkcij v hladilniku, ki je marsikdo morda ne opazi, igra pa ključno vlogo pri ohranjanju svežine hrane.

Namenjen je uravnavanju notranje temperature hladilnega dela, seveda. Spreminjanje temperature omogoča uporabniku fleksibilnost glede na vrsto hrane, ki je shranjena v hladilniku.

Pravilna temperatura je ključna za ohranjanje svežine hrane in preprečevanje razmnoževanja bakterij na njej. Ampak, v hladilniku imamo najrazličnejše vrste hrane. Kako naj za vsako posebej uravnavam temperaturo? 

image_alt
Kako se obrniti od vrat hladilnika

Kakšna je najboljša temperatura za hladilnik?

Po mnenju strokovnjakov je idealna temperatura hladilnika 4 stopinje Celzija. Vzdrževanje te temperature je ključno za zaviranje rasti bakterij na hrani, zato podaljša njeno svežino in prepreči hitro kvarjenje.

Temperaturo v hladilniku lahko preverite tako, da termometer postavite v kozarec vode in ga postavite na srednjo polico. Za najbolj natančen rezultat je najbolje, da ga pustite čez noč. Ne pozabite, da se lahko temperatura razlikuje od police do police.

Višja, kot je polica, topleje je, zato razmislite, kam boste postavili določena živila. Na zgornje police lahko postavite suho meso, ostanke hrane, pecivo ali drugo hrano, ki je ni treba kuhati.

Surovo meso, perutnina in morski sadeži naj bodo na spodnjih policah, sadje in zelenjava pa v ločenih predalih.

Pazite tudi, da zamrzovalnika ne napolnite preveč, saj lahko to ovira kroženje zraka in tako vpliva na učinkovitost hlajenja. To je pa tudi največji problem, ki ga ima precej gospodinjstev, a tega ne ve. Zdaj veste.

image_alt
Kako se obrniti od vrat hladilnika

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije