ČUDEŽ NA SMUČEH IN KOLESU

Čudežni kolesar pometel s smučarji tekači

Na mladinskem svetovnem prvenstvu je za krog prehitel skoraj polovico nastopajočih!
Fotografija: Čudež na smučkah in kolesu. FOTO: Planica.si 
Odpri galerijo
Čudež na smučkah in kolesu. FOTO: Planica.si 

Na mladinskem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v naši Planici, smo bili priča nastopa čudežnega mladeniča, ki je pravzaprav kolesar.

image_alt
Dejstva, ki jih niste vedeli o olimpijskih igrah v Sarajevu

Kdor je bil v sredo v Planici in si je ogledal smučarski tek mladincev na 20 kilometrov, je bil priča neverjetni predstavi mladega Norvežana Joergena Nordhagena

Nordhagen je imel že po treh krogih minuto prednosti, kar 42 od 97 tekmovalcev je prehitel za krog, med njimi vse Slovence. Jaka Marinko je na koncu zasedel 61., Tine Šporn 62., Philip Yazbeck Lavrič Pregelj pa 67. mesto.

Skoraj polovico tekačev je izločil in na koncu drugouvrščenega Italijana Aksla Artusija, prehitel za dve minuti in enajst sekund.

Nordhagen je trenutno član razvojne kolesarske nizozemske ekipe Team Visma Lease a Bike, bivša Rogličeva ekipa Jumbo Visma. Je letnik 2005 in že naslednjo sezono bo dirkal v elitni konkurenci skupaj z najboljšimi kolesarji na svetu. Šušlja se, da ima mladi Norvežan, kar 93 WO2max! Kar je za tako mladega športnika skoraj nemogoče. 

Kakorkoli, to ime si moramo zapomniti. Že lani je bil uspešen na kolesu, zmagal je na 12-dirkah. Na smučeh pa tekmuje bolj redko. Trenutno ima v mladinski kategoriji 258 FIS točk in je šele na 1066 mestu. Po svetovnem prvenstvu v Sloveniji bo takoj presedlal na kolo. Najbrž ga bomo, v letošnji sezoni, videli tudi na slovenskih dirkah. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije