EREKTILNA DISFUNKCIJA

Moški, ko boste videli ta podatek, boste takoj odložili kozarec

Pitje alkohola je včasih zabavno, vendar vpliva na vaše spolne sposobnosti. Zdaj so strokovnjaki odkrili, zakaj lahko pitje alkohola vpliva na seks.
Fotografija: Izkazalo se je, da je imelo 77 odstotkov sodelujočih moških težave s funkcioniranjem v intimnih odnosih. FOTO: The Stock Company/shutterstock
Odpri galerijo
Izkazalo se je, da je imelo 77 odstotkov sodelujočih moških težave s funkcioniranjem v intimnih odnosih. FOTO: The Stock Company/shutterstock

Zmanjšan spolni nagon

Po mnenju strokovnjakov lahko prekomerno pitje alkohola povzroči zmanjšanje spolne želje in zadovoljstva pri moških. Prav tako lahko poveča tveganje za erektilno disfunkcijo. Zdaj je nova študija indijskih znanstvenikov razkrila, kakšen učinek ima alkohol na moški libido.

Alkohol je že od nekdaj povezan s spolnostjo. Lahko tudi prispeva k sprožitvi spolne aktivnosti in lajša tesnobo. Vendar se ne veselimo prezgodaj. Poleg erektilne disfunkcije alkohol občutno upočasni skoraj vsa področja spolnega delovanja, poroča Daily Star.

image_alt
Ali ste se kdaj vprašali, kaj pridobite ali kaj izgubite, ko izberete boj ali ko izberete mir

Zdravljenje erektilne disfunkcije

Nacionalna zdravstvena služba Združenega kraljestva vsako leto porabi milijone funtov za zdravljenje erektilne disfunkcije, leta 2022 je 18,3 milijona funtov porabila za recepte za zdravljenje.

Čeprav ima uživanje alkohola pomembno vlogo pri spolni nezmožnosti, pa je lahko tudi znak osnovnega zdravstvenega stanja. Najnovejša študija, objavljena v Elsevier Medical Journal Armed Forces India, je preučevala, kako pitje vpliva na druge dejavnosti v spalnici. V raziskavi je sodelovalo 78 moških, starih od 20 do 50 let.

Na kliniki za odvajanje od alkohola so izvedli raziskavo, da bi ugotovili, kako pitje alkohola vpliva na njihovo spolno sposobnost.

Izkazalo se je, da je imelo 77 odstotkov sodelujočih moških težave s funkcioniranjem v intimnih odnosih.

Raziskava je tudi pokazala, da ima 61 odstotkov mladih moških nižjo stopnjo spolne želje, 48 odstotkov pa jih ima težave z orgazmom. 44 odstotkov trpi zaradi erektilne disfunkcije.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije