NADLEŽNE DLAČICE

Trik, s katerim se boste med pranjem perila znebili dlačic

Spoznajte preprosti trik, s katerim bodo vaša oblačila po pranju in sušenju brez nadležnih dlačic.
Fotografija: Aluminijasta folija bo med pranjem perila v pralnem stroju opravila več nalog. FOTO: Anne Boonkerdthinthai, Getty Images
Odpri galerijo
Aluminijasta folija bo med pranjem perila v pralnem stroju opravila več nalog. FOTO: Anne Boonkerdthinthai, Getty Images

Rezultat pranja perila ni vedno takšen, kot ga pričakujemo. Velikokrat se namreč na oblačilih nabirajo nadležne dlačice ali »mucki«, ki kazijo njihov videz. Zlasti če ste skrbnik katere od kosmatih domačih živali veste, kaj imamo v mislih.

Na srečo obstaja povsem preprost trik, ki preprečuje nadlogo. In to že kar med pranjem ali sušenjem perila v sušilnem stroju.

Kako se znebiti nadležnih dlačic

Vse, kar v ta namen potrebujete, je aluminijasta folija. Zmečkajte tri kose tega pripomočka v kepe in jih dodajte v pralni ali v sušilni stroj.

S tem boste preprečili, da bi se na majicah, hlačah in drugih kosih nabirale dlačice in teh vam po pranju ali sušenju ne bo treba odstranjevati na druge načine.

Med sušenjem v sušilnem stroju bo folija preprečila tudi nastanek statične elektrike na oblačilih.

Obstaja še en razlog, da bi med pranjem perila morali v stroj vreči vsaj tri kepe folije: prevzele bodo vlogo mehčalca perila in oblačila bodo po pranju z njimi neverjetno mehka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije