TRADICIONALNO

Ribničani to nedeljo vabijo na semenj

Znamenita prireditev se bo že čez nekaj let ponašala s polstoletno tradicijo.
Fotografija: Semenj suhe robe in lončarstva bo v nedeljo. FOTO: Arhiv Občine Ribnica
Odpri galerijo
Semenj suhe robe in lončarstva bo v nedeljo. FOTO: Arhiv Občine Ribnica

Na semnju, letošnji bo že 46., sodeluje vsako leto več kot 350 razstavljavcev in ga obišče približno 30.000 ljudi. Letos bo Ribniški semenj suhe robe in lončarstva v nedeljo, 3. septembra.

Njegova kulturna vrednost je najprej v predstavitvi veščin rokodelskih mojstrov, domače ali umetnostne obrti. Njim so namenjene lokacije po središčni zgodovinski poti, ki poteka po osrednjem trgu v grad Ribnica in na grajsko pristavo. Trg je tudi prizorišče sejemske povorke in uradnega odprtja, ko se vsako prvo nedeljo v septembru na sejmu zbere toliko obiskovalcev, da jih štejejo v tisočih in tisočih.

Kadar se zbere toliko ljudi, jim je treba seveda zagotoviti še obilo dodatne ponudbe, pod katero se šibi več kot 350 stojnic, iz vseh vogalov pa odmevajo glasba, prešeren smeh in veselo pomenkovanje.

»Turistično društvo Ribnica je pobudnik in organizator Ribniškega semnja že vseh 46 let in navdušuje nas, da zanimanje zanj ne pojenja. Še več in bolje: v naše vrste je prišlo precej mladih članov, ki se čutijo enako zavezane, da to izjemno tradicijo ohranjamo,« so pred začetkom semnja povedali organizatorji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije