ODPRTA KUHINJA

Recept za najbolj sočne makove kocke z jabolki in čokolado

Moja različica večne klasike, ki jo obožujejo vsi ljubitelji maka.
Fotografija: Najbolj sočne makove kocke s čokolado (Foto: Sonja Ravbar)
Odpri galerijo
Najbolj sočne makove kocke s čokolado (Foto: Sonja Ravbar)

Okus povzdigneta lupinica limone in rum, za sočnost pa poskrbijo zdrob, ki ga uporabimo namesto moke, in jabolka. To pecivo smo vajeni preliti s temno čokolado, a se bela v kombinaciji z limono še prijetneje zapelje okoli brbončic. Pa kako lepe kocke lahko narežemo! Povem vam – ni jeseni brez makovega peciva.

Makove kocke

  • 250 g mletega maka
  • 250 g mleka
  • 50 ml ruma
  • lupinica limone
  • 500 g jabolk
  • 100 g pšeničnega ali pirinega zdroba
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 6 jajc
  • 200 g sladkorja
  • 125 g sira maskarpone

Dodatno

  • maslo in moka za pekač

Obliv

Priprava

  1. Mleko zavremo in ga prelijemo čez mak. Pomešamo in počakamo, da se ohladi. Po želji dodamo limonovo lupinico in rum.
  2. Pečico vključimo na 180 stopinj. Dno pekača namastimo in posujemo z moko.
  3. Jabolka operemo, olupimo in grobo naribamo.
  4. Zdrob zmešamo s pecilnim praškom.
  5. Jajca ločimo. Beljake čvrsto stepemo.
  6. V drugi posodi, ki naj bo večja, penasto stepemo rumenjake s sladkorjem, da dvojno narastejo in pobledijo. Dodamo maskarpone in stepamo še toliko, da se sestavine lepo povežejo.
  7. Ročno vmešamo zdrob, ožeta jabolka in mak, nato še, nežno, beljakov sneg. Zmes vlijemo v pekač in potisnemo v pečico. Pečemo približno 35 minut.
  8. Pečeno pecivo naj se ohladi.
  9. Čokolado in olje raztopimo nad vodno kopeljo in prelijemo po popolnoma ohlajenem pecivu. Po želji okrasimo z naribano limonovo lupinico in mletim makom.

Priporočamo še: Pisana rulada iz beljakov, ki je hrvaški hit (VIDEO)

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije

Spletna mesta Dela d.o.o. uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?


Potrjujem vse Sprejmem nujne Več informacij