Prihodnost že danes

Italijanski sejem EIMA poleg nemške Agritechnice in francoske SIMA spada med tri največje sejme za kmetijsko tehniko; ocenjevali so tudi traktorje.
Fotografija: Zgibni goseničar john deere 9470 RX ima maksimalno moč 380 kW (515 KM) po standardu 97/68 EC. Powerhift menjalnik ima 18 + 6 prestav. Tehta pa kar dobrih 19 ton.
Odpri galerijo
Zgibni goseničar john deere 9470 RX ima maksimalno moč 380 kW (515 KM) po standardu 97/68 EC. Powerhift menjalnik ima 18 + 6 prestav. Tehta pa kar dobrih 19 ton.

V italijanski Bologni je od 7. do 11. novembra potekal 43. sejem EIMA, mednarodna razstava strojev za kmetijstvo. Sejem poteka že od leta 1969, organizira pa ga FederUnacoma, italijansko združenje proizvajalcev kmetijske tehnike. Slogan letošnjega je bil Prihodnost že danes, saj se prvič prikazujejo številne tehnične in tehnološke novosti.

EIMA poleg nemške Agritechnice in francoske SIMA spada med tri največje sejme za kmetijsko tehniko. V Bologni je potekal na 375.000 m2, razstavljalo pa je več kot 1950 podjetij, ki so obiskovalcem pokazala več kot 50.000 izdelkov. Sodelovali so tudi slovenski proizvajalci kmetijske in gozdarske tehnike. Znotraj EIMA so bili tudi specializirani sejmi, kot so EIMA Components, EIMA Green, EIMA Energy in EIMA M.i.A. Prva dva dneva sta bila namenjena strokovni javnosti, potem je bilo odprto za širšo javnost.
Carraro agricube hybrid je na sejmu EIMA dobil kar dve nagradi, eno za tehnične invovacije in drugo blue award za do okolja prijazno rešitev. Gre za hibridni traktor, ki uporablja za pogon tako motor z notranjim izgorevanjem kot elektromotor.
Carraro agricube hybrid je na sejmu EIMA dobil kar dve nagradi, eno za tehnične invovacije in drugo blue award za do okolja prijazno rešitev. Gre za hibridni traktor, ki uporablja za pogon tako motor z notranjim izgorevanjem kot elektromotor.

Letošnjo prireditev si je ogledalo kar 317.000 obiskovalcev, kar je za 11 odstotkov več kot na prejšnji pred dvema letoma. Tujcev je bilo več kot 50.000, kar je za 15 odstotkov več kot leta 2016, prišli pa so kar iz 150 držav z vsega sveta.
 

Ocenjevanje strojev


Na sejmu oziroma pred njim je odbor za tehnične inovacije ocenjeval prijavljene stroje. Namen tega že 27. ocenjevanja je bil izpostaviti tehnične inovacije v kmetijski tehniki, ki rešujejo številne probleme oziroma omogočajo kakovostno proizvodnjo, varnost in okoljsko trajnost. Te nagrade so med proizvajalci in uporabniki zelo cenjene, saj resnično nagrajujejo tehnične novosti.


Nagrade za tehnične inovacije so dobili nekateri proizvajalci traktorjev in traktorskih sklopov. Med dobitniki so traktor landini rex 4 advanced driving system, traktor carraro agricube hybrid, radijsko vodeni goseničar energreen guida, john deere isobus TIM guidance, radijsko vodeni gumigoseničar MDB SRL LV 1400, same deutz fahr z isobusom za vinogradništvo itd. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije