Predstavitvena informacija

Kupil bom stanovanje: kako se moram zavarovati?

Do nakupa nepremičnine vodi kopica korakov in potrebnega je lahko kar nekaj časa in napora, da prvič prespite pod svojo streho. Pregledovanje oglasov, ogledi, urejanje dokumentov … Prvo pa je seveda vprašanje, ali imate za nakup prihranjenega dovolj denarja ali se boste morali odločiti za najem stanovanjskega kredita pri banki.
Fotografija: FOTO: Courtneyk Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Courtneyk Getty Images

Pred najemom kredita si boste morali zastaviti nekaj pomembnih vprašanj. Oceniti boste morali, koliko denarja potrebujete, določiti dobo odplačevanja kredita ter koliko denarja mesečno lahko namenite za vračanje kredita. Ta znesek lahko enostavno izračunate tako, da od svojih mesečnih prihodkov odštejete izdatke.
Z banko se boste pred najemom kredita dogovorili o vseh pogojih: o obrestih, stroških in kaj se zgodi, če kredita ne boste mogli odplačevati zaradi nepredvidenih situacij, kot so nezgoda, bolezen ali brezposelnost. Banke v teh primerih običajno ponujajo odlog plačil za določeno obdobje oziroma moratorij ali pa reprogramiranje posojila, ob tem pa se bodo prav gotovo spremenili tudi pogoji.

https://www.deloindom.si/bivanje/kupil-bom-stanovanje-kako-se-moram-zavarovati

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije