SHRANJEVANJE

Kako pravilno shranjevati česen

Da se česen ne bi prehitro pokvaril, ga je treba pravilno shranjevati.
Fotografija: Česen je najbolje shranjevati v mrežasti vrečki in ne v hladilniku.  FOTO: Graphixchon/Gettyimages
Odpri galerijo
Česen je najbolje shranjevati v mrežasti vrečki in ne v hladilniku.  FOTO: Graphixchon/Gettyimages

Česen je priljubljena in zdrava začimba, žal pa se kaj rado zgodi, da njegovi stroki med shranjevanjem izgubijo čvrstost, splesnijo ali začno poganjati. Da bi kar najdlje ohranil svežino, čvrstost ter aromo, ga je zato treba pravilno shranjevati.

Kako?

Česen svežino najdlje ohrani v mrežasti vrečici v zmerno vlažnem prostoru pri temperaturi od 15 do 18 stopinj Celzija.

V hladilniku je okolje preveč vlažno zato tam hitreje postane mehak in izgubi aromo.

Lahko ga tudi zamrznete

Če imate česna res veliko in se bojite, da bi se vam, preden ga boste porabili, pokvaril, ga je najbolje narezati ali sesekljati, ga zmešati z olivnim oljem ali maslom in zamrzniti v kalupih za ledene kocke. Dodate mu lahko tudi druge začimbe, denimo peteršilj.

Med kuhanjem omaki, juhi ali prilogi preprosto preprosto oddajte kocko ali dve.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije