ODPRTA KUHINJA
Domače hot dog štručke, nove zvezde piknikov
Kupljene so sicer sprejemljive, a ko pokusiš domače, poti nazaj ni. Da ne govoriva o vseh ohih in ahih, ki jih bo sprožila košarica svežih štručk na mizi. Že zaradi tega se splača! (Aja, pa pomaga, da so simpl kot pasulj.)
Odpri galerijo
Hot dog štručke
Testo
- 500 g moke
- 100 ml mlačne vode
- 100 ml olja
- 150 ml mlačnega mleka
- žlica sladkorja
- žlička soli
- vrečka suhega kvasa (7 g)
Drugo
- jajce, žlica mleka
- črni in/ali beli sezam
Priprava
- Testo: v posodo stresemo moko in dodamo sladkor, sol in suhi kvas.
- Prilijemo vodo, mleko in olje, nato sestavine zmešamo. Testo gnetemo, da postane gladko, prožno in voljno – s kuhinjskim robotom to traja 6–8 minut.
- Posodo s testom nato pokrijemo s folijo ali vlažno krpo in jo postavimo na toplo. Vzhaja naj toliko časa, da naraste na dvojno prostornino, približno uro.
- Oblikovanje in peka: testo zvrnemo na pomokano površino in ga razdelimo na 6 enako velikih delov, vsakega pa oblikujemo v kroglico, jo razvaljamo v podolgovato elipso, ki jo nato počez zvijemo v štručko.
- Štručke zbiramo na pekaču s papirjem za peko, obrnjene s »šivom« navzdol.
- Pokrijemo jih in pustimo vzhajati 30 minut. Pred peko jih premažemo z mešanico jajca in žlice mleka. Posujemo jih s črnim ali belim sezamom.
- Štručke pečemo 15–20 minut pri 180 stopinjah.
Priporočamo še: Najboljša bližnjica do mesnih kroglic v paradižnikovi omaki
Predstavitvene informacije
Komentarji:
22:45
Napoved ...