BLEŠČEČE IN DIŠEČE

Poskrbimo za novoletno vzdušje tudi v kopalnici

Zakaj ne bi ob slovesu starega in ob pozdrav novemu letu okrasili tudi najintimnejšega kotička doma?
Fotografija: Naj zažari tudi ta del stanovanja. FOTO: Nemer-t/getty Images
Odpri galerijo
Naj zažari tudi ta del stanovanja. FOTO: Nemer-t/getty Images

Med zadnjimi prazniki v letu v bleščečih okraskih zasije ves dom: okrašena je dnevna soba, polepšana kuhinja, čudovita je jedilnica, praznično razsvetljen hodnik, kanček vzdušja se pritihotapi celo v spalnico.

Pa vendar je del doma, ki praviloma ostane spregledan. To je kopalnica. Zakaj ne bi letos v skladu s prazniki zažarela tudi ta? Obstaja nekaj res preprostih korakov z maksimalnim učinkom pri doseganju novoletnega vzdušja v kopalnici.

Najpreprostejši način za okrasitev kopalnice je, da vanjo postavite lončnico, ki sicer res nosi ime po božiču, a je aktualna tudi za novo leto: božično zvezdo. Ta bo v kotiček, ki je namenjen intimni negi, priklicala toplino, živahnost in praznični duh. Ne postavljajte pa je na neposredno sončno svetlobo in ne ob radiator, oboje bi bilo zanjo usodno. 

Praznična ikebana se poda tudi v kopalnico. FOTO: Ksenia Shestakova/getty Images
Praznična ikebana se poda tudi v kopalnico. FOTO: Ksenia Shestakova/getty Images

Če menite, da božična zvezda v vaši kopalnici nima pogojev za rast, na primerno mesto postavite zeleno ikebano iz smrečja in bodičevja. Dodajte kakšno svečko ali drug okrasek in majhen element bo prinesel veliko spremembo.

Rdeča tudi v kopalnico

Rdeča je praznična barva in novega leta si ni mogoče predstavljati brez nje. Naj med prazniki v kopalnici prevzame glavno vlogo. Omislite si rdečo kopalniško preprogo, obesite rdeče brisače, morda takšne zavese oziroma rdečo uporabite v obliki drugih dekorativnih ali uporabnih tkanin. 

Z rdečimi detajli ni mogoče zgrešiti. FOTO: Svehlik/getty Images
Z rdečimi detajli ni mogoče zgrešiti. FOTO: Svehlik/getty Images

Praznična čarovnija se zgodi z lučkami: napeljite jih ob ogledalu, ob podboju vrat, lučke na baterije položite v veliko stekleno vazo, to pa postavite ob umivalnik. Veliko je možnosti, kako kopalnico odeti v praznično svetlobo.

Zakaj ne bi malo pretiravali in smrečice postavili tudi v ta del doma? Seveda je lahko manjša kot tista v dnevni sobi, lahko je brez okraskov, že samo zeleno drevesce bo pričaralo čaroben ambient. Najpreprostejši in hkrati najučinkovitejši način novoletne dekoracije kopalnice je uporaba sveč. Elegantne, takšne s prijetnim vonjem ne bodo zagotovile le pravega vzdušja, temveč bodo prinesle še dodaten učinek sproščanja med kopeljo ali prho. 

Drevo v kopalnici? Zakaj pa ne! FOTO: Elena Dolzhikova/getty Images
Drevo v kopalnici? Zakaj pa ne! FOTO: Elena Dolzhikova/getty Images

Za konec pa še nekaj norih podrobnosti: morda zavesa za prhanje v prazničnem motivu, morda takšen toaletni papir ali druga malenkost, ki bo v kopalnico priklicala praznični duh.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije