ODREKANJA

V prid temu bi se večina žensk seksu odpovedala

Očitno je lepa postava v očeh pripadnic nežnejšega spola daleč pred dobrim seksom.
Fotografija: V prid lepe postave bi ženske seks postavile na stranski tir. FOTO: George Rudy, Getty Images
Odpri galerijo
V prid lepe postave bi ženske seks postavile na stranski tir. FOTO: George Rudy, Getty Images

Poletje je letni čas, ki v življenje žensk prinaša veliko negotovosti in negativno vpliva na njihovo samozavest. Pritisk, ki ga občutijo zaradi nepopolne postave oziroma nekaj kilogramov viška, je tedaj, ko je na ogled največ gole kože, neizmeren, so na podlagi ankete zapisali v časopisu Shape.

Raje lepa postava kot seks

82 odstotkov v njej sodelujočih je povedalo, da so pred sezono kopalk v velikem stresu, kar 68 odstotkov sodelujočih pa bi se v zameno za popolno postavo za mesec dni odpovedalo spolnim radostim.

Približno polovica vprašanih sovraži svoj trebuh, 29 odstotkov dam je negotovih zaradi nog. Večina v prid lepše postave in boljše samozavesti že v spomladanskih mesecih vadi pogosteje in bolj zagreto, 47 odstotkov sodelujočih v anketi je povedalo, da najpogosteje izvajajo trebušnjake in druge vaje za trebuh.

Kritičnih pet kilogramov

Ženske največji pritisk občutijo zaradi domnevnega viška kilogramov, kar izražajo tudi na družabnih omrežjih. 90 odstotkov vprašanih ne bi všečkalo svoje fotografije v kopalkah, na kateri so označene, 44 odstotkov pa bi prijatelje prosilo, naj fotografijo ali oznako izbrišejo z družabnih omrežij.

Polovica je priznala, da se v kopalkah najbolje počutijo v družbi partnerja ali prijateljic, le 18 odstotkov pa se jih v pomanjkljivi opravi dobro počuti v družbi nepoznanih moških.

Približno 60 odstotkov dam se pred poletjem obvezno zateka k dietam, 53 odstotkov jih zmanjša energijski vnos, 22 odstotkov vprašanih se odreka ogljikovim hidratom in 15 odstotkov se jih odloči za še bolj drastične ukrepe. Najpogosteje, v 79 odstotkih, ženskam težave povzroča dodatnih pet kilogramov.

Seks lahko pomaga

V današnjem času družba slavi fizično privlačnost in razširjeno je prepričanje, da so lepa samo mišičasta, vitka telesa brez dlačic, kar vodi v veliko negotovosti. In da bi jo premagale, so se mnoge pripravljene odpovedati celo dobremu seksu.

Kar je škoda, saj konec koncev tudi ta vpliva na zdravje, lepo postavo in predvsem samozavest.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije