SUPER TRIK

Tako bo lubenica še okusnejša

Če boste košček lubenice posuli s soljo, bo sočen sadež še okusnejši in sočnejši.
Fotografija: Kanček soli za boljšo lubenico. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Kanček soli za boljšo lubenico. FOTO: Thinkstock

Lubenica je za mnoge priljubljen sadež, brez katerega si ne predstavljajo vročega poletja. Ne razvaja le njen okus, zaradi visoke vsebnosti vode namreč navlaži telo in ga oskrbi z vitamini in minerali. Z dodatkom, ki ga že imate doma, bo nedvomno še okusnejša, kot je sicer.

Dobrodošla začimba

Gre za sol. Če boste koščke lubenice malo posolili, bo njen okus izrazitejši, prav tako sol doprinese k njeni sočnosti. Če se vam zdi kombinacija neobičajna, pomislite na znano italijansko kombinacijo: pršut in melono.

Ni pa lubenica edina, ki ji sol okrepi okus. S kančkom te bodo okusnejši tudi kava in zeliščni čaji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije