RECEPT

Skutni cmoki (RECEPT)

Naredimo jih v slani ali sladki različici.
Fotografija: FOTO: Nataliia Dubnytska/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Nataliia Dubnytska/Getty Images

Če skutne cmoke pripravimo z zdrobom namesto moke, bodo rahli in sočni, pa še hitro so kuhani. Da bo masa bolj kompaktna, dodamo malo drobtin. Spomladi, ko bomo začeli nabirati prva zelišča, jih sesekljamo in zmešamo v maso, lahko pa z njimi potresemo že kuhane. Ljubitelji mesa v maso primešajo koščke slanine ali klobase. Imenitna je tudi sladka različica, ki ji dodamo poljubno sveže ali vloženo sadje. Če ni drugega pri roki, na maslu prepražimo drobtine, z njimi prelijemo cmoke in jih na koncu še posladkamo. Najboljši so sveži, če ostanejo, jih narežemo na rezine in segrejemo na vročem maslu.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije