RAZMERJE

Šest malenkosti, ki jih upoštevajo srečni pari

Nanje nikoli ne pozabijo.
Fotografija: Srečni v zvezah se zavedajo, da fizični stik ni zgolj seks. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Srečni v zvezah se zavedajo, da fizični stik ni zgolj seks. FOTO: Thinkstock

Življenje ob vsakodnevni rutini hitro postane dolgočasno in dolgočasje je lahko usodno za zvezo. Kaj lahko storite? Spoznajte šest drobnih malenkosti, ki jih srečni pari že dobro poznajo in skrbijo, da nikoli ne izginejo iz njihovega odnosa.

Ohranjajo fizični stik


In to ne le seksualnega. Fizični stik je veliko več kot zgolj seks. Je držanje za roke, objem kar tako, poljub na lice ali ustnice, sedenje drug ob drugem na kavču, masaža in še bi lahko naštevali. Med vsemi temi dejanji se sprošča hormon oksitocin, ki je zaslužen tako za dobro počutje kot za medsebojno povezovanje.

Obvladajo komunikacijo


Predvsem se zavedajo, da komunikacija ne obsega le besed, temveč so vanjo vključena vsa čutila. V svojih pogovorih uporabljajo telesno govorico, poglede, obrazne grimase, pravilen ton ter tako zagotovo na pravi način izrazijo svoje misli, ideje in občutke.

Prevzemajo odgovornost


Partnerji v srečnih zvezah so pripravljeni priznati svojo krivdo in popraviti krivico. Dobro namreč vedo, da smo vsi le ljudje in da vsi delamo napake, največja pa je beg pred krivdo, odgovornostjo in prelaganje obojega na drugo stran ali celo na nekoga tretjega.

Nikoli ne pozabijo na nežnost


Prav nežnost je tista, ki iz zveze najhitreje izgine in se umakne vsakodnevnim opravilom ter nalogam. Srečni pari se dobro zavedajo pomena besednega in nebesednega izkazovanja nežnosti ter nanjo nikoli ne pozabijo.

Cenijo prijatelje


Vedo, kako pomembni so prijatelji. Temu v prid govori tudi nedavno opravljena študija, ki je pokazala, da so ljudje srečnejši, kadar so obkroženi s prijatelji, kot tedaj, ko so v družbi družinskih članov. Srečni v zvezah zato cenijo skupne prijatelje ter druženje z njimi, hkrati pa partnerja znata vsak zase uživati tudi v svoji družbi.

Presenečajo se


Drobna presenečenja, pa naj bodo v materialni ali nematerialni obliki, so vedno znak pozornosti in trdnega razmerja. Steklenica vina, dobra čokolada, okusno kosilo, pohvala, opravljeno delo … Vse to so presenečenja, ki plemenitijo zvezo in zaradi katerih ta vedno ostane močna ter zdrava.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije