ZVEZA

Sebičnega partnerja ne zanima vaše mnenje

Če ste v razmerju s partnerjem, ki misli samo nase, morate ukrepati takoj
Fotografija: Vas potrebuje le za svoje občinstvo? FOTO: Khosrork/Getty Images
Odpri galerijo
Vas potrebuje le za svoje občinstvo? FOTO: Khosrork/Getty Images

PAZITE na znake, ki razkrivajo, ali je partner sebičen, kar zelo slabo vpliva na odnos in lahko pripelje celo do razhoda, če ne boste prej ukrepali. Na kaj je treba biti pozoren?

Najprej poskrbi zase

Partner, ki v vsakem položaju najprej poskrbi zase, saj ga drugi preprosto ne zanimajo, je sebičen in nezanesljiv. Ni slabo, da se človek ceni, a ko se ves svet vrti okoli njega, njegovega dela, hobijev ali prijateljev, se vprašajte, koliko vas sploh ceni. Vas potrebuje le za svoje občinstvo?

Hitri jezik

Ko se sebični ljudje znajdejo v stiski, hitro stegnejo jezik in povejo kaj žaljivega na partnerjev račun, pogosto pa tudi na račun drugih. Drugi so krivi, da gre vse narobe, lastne odgovornosti ne vidijo, kar jih lahko naredi zlobne. Ko vas naderejo, jih ne zanimajo vaši občutki, ampak le to, da imajo nad vami nadzor.

Sebični hitro povejo kaj žaljivega na partnerjev račun. FOTO: Peopleimages/Getty Images
Sebični hitro povejo kaj žaljivega na partnerjev račun. FOTO: Peopleimages/Getty Images

Nadzor

Ni treba poudarjati, da želi sebičen partner imeti vse po svojem okusu, tudi vas. Kmalu se bo vpletal v vaše življenje, ga nadziral in vam solil pamet, da bo na koncu imel zadnjo besedo pri tem, kaj boste počeli. Ne zanima ga, ali se vi ob tem dobro počutite.

Vaše mnenje ne šteje

Tudi če boste ob sebičnem partnerju lahko izrazili svoje mnenje, bodite prepričani, da ne bo štelo. Če se bo morda strinjal, bo vaše besede naredil za svoje, preostalo, kar mu ni všeč, pa preslišal.

Kompromis

Sebični ljudje ne sklepajo kompromisov, ampak vas prepričajo, da imajo oni prav, tako da na koncu popustite. Zakaj bi se prilagajali, če vas lahko prenesejo okoli in tako dosežejo svoje? Če pa že sklenejo kompromis, ga nedvomno v svojo korist. N

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije