OKUSI

S slastnimi jagodami na različne načine boste navdušili (RECEPTI)

Ne očarajo le s svojim okusom, temveč tudi vonjem in ne nazadnje videzom
Fotografija: Jagode. FOTO: Manaemedia/Getty Images
Odpri galerijo
Jagode. FOTO: Manaemedia/Getty Images

Cenili so jih že stari Rimljani, ki so jih imeli za zdravilo vseh vrst tegob, od depresije, omedlevice, povišane telesne temperature do ledvičnih kamnov in vnetega grla. Povsem iz trte izvito njihovo prepričanje ni bilo, saj jagode vsebujejo veliko vitaminov C, B6 in K, poleg tega pa še kalij in folno kislino. Vse to ob le 33 kilokalorijah na sto gramov sadežev. Že dolgo slovijo tudi kot afrodiziak, za ta njihov sloves so menda zaslužni Francozi, pregovorno najbolj romantičen narod na svetu. Mladoporočencem tam še danes pogosto za zajtrk pred odhodom na poročno potovanje postrežejo jagodno juho.







 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije