POSTELJNA SUŠA

Osem razlogov, zakaj ljudje zavračajo seks s partnerjem

Krivi so lahko rutina, finančne težave ali občutek odtujenosti Včasih pa se komu preprosto ne ljubi
Fotografija: Morda še hujši kot rutina je občutek odtujenosti od partnerja.
Odpri galerijo
Morda še hujši kot rutina je občutek odtujenosti od partnerja.

OBSTAJA VEČ razlogov, zakaj partnerji ne seksajo, čeprav niso najbolj očitni, zagotovo pa so pomembni.

Denarne skrbi

Nekateri so tako zatopljeni v virtualni svet, da preživijo vsak trenutek na internetu. FOTOGRAFIJI: GULIVER/GETTY IMAGES
Nekateri so tako zatopljeni v virtualni svet, da preživijo vsak trenutek na internetu. FOTOGRAFIJI: GULIVER/GETTY IMAGES
Če ima samo eden od partnerjev finančne težave, obstaja velika verjetnost, da ne bo tako zelo razpoložen za romantiko in lahko začne spolno zavračati partnerja, sploh če o njih ne govori.

Dolgčas med rjuhami

Včasih rutina ubije privlačnost med partnerjema, zato se je zanjo treba malo bolj potruditi.

Odvisnost od naprav

Nekateri so zares tako zatopljeni v virtualni svet, da preživijo vsak trenutek na internetu ali pa igrajo igrice in za spolnost ne kažejo več zanimanja. Ne sprašujte se, ali ste bolj ali manj privlačni od napravice, ampak jo preprosto začnite ugašati.

Občutek odtujenosti

Morda še hujši kot rutina je občutek odtujenosti od partnerja, za katerega se zdi, da nikoli ne bo minil. Poskusite se spet povezati z njim, naj bodo to drobne stvari in poteze, ki jih morda še nikoli niste potegnili.

Načela in travme

Načela in travme so lahko globoko zakopani v naši notranjosti, kjer do njih ne sežemo več, zato pa oni toliko bolj vplivajo na nas zaradi vzgoje, otroštva, vere ... Pogosto to sploh ni povezano s partnerjem, ampak imajo ljudje zaradi svojih načel ali travm odpor do seksa.

Stalna napetost

Že res, da lahko vroč prepir začini seks, a ko so prisotni stalna napetost, občutek strahu, kaj lahko kdo naredi narobe, in občutek nesprejetosti, začne veneti tudi želja po partnerju. To kar kliče po tem, da vsak dobro pomete pred svojim pragom.

Samoumevnost

Če eden od partnerjev meni, da ga ima drugi za samoumevnega, bo vedno bolj pasiven in neodziven, saj to tako ali tako ne spremeni ničesar, pa vendar. Partnerji in zakonci ne bi smeli drug drugega jemati za samoumevnega.

Ni razloga

Včasih komu tisti trenutek ni do seksa, brez posebnega razloga, ker se mu pač ne ljubi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije