RECEPT

Ocvrta jabolka

Priprava te sladice ni zahtevna; postrežemo jih s sladoledom ali vaniljevo kremo
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Občasno si privoščimo preproste zimske sladice, ki smo jih nekoč pogosto pripravljali, danes pa so bolj redko na jedilniku. Ker so jablane lanske jeseni bogato obrodile, naj bodo to jabolčne dobrote, in da se ne bomo ponavljali, je lahko vsak dan kaj drugega. Denimo kompoti ali čežane, pa pite in zavitki, odlična so pečena jabolka, če bi radi bolj nasitno jed, pripravimo ocvrte jabolčne rezine.


Pripravimo jih v testu za palačinke. Resnici na ljubo je treba povedati, da niso ravno za vsak dan, saj so prepojene z maščobo. Kuhana, pečena ali ocvrta jabolka se dobro podajo z okusom rozin, smetane ali skute. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije