RECEPT
Ocvrta jabolka
Priprava te sladice ni zahtevna; postrežemo jih s sladoledom ali vaniljevo kremo
Odpri galerijo
Občasno si privoščimo preproste zimske sladice, ki smo jih nekoč pogosto pripravljali, danes pa so bolj redko na jedilniku. Ker so jablane lanske jeseni bogato obrodile, naj bodo to jabolčne dobrote, in da se ne bomo ponavljali, je lahko vsak dan kaj drugega. Denimo kompoti ali čežane, pa pite in zavitki, odlična so pečena jabolka, če bi radi bolj nasitno jed, pripravimo ocvrte jabolčne rezine.
Pripravimo jih v testu za palačinke. Resnici na ljubo je treba povedati, da niso ravno za vsak dan, saj so prepojene z maščobo. Kuhana, pečena ali ocvrta jabolka se dobro podajo z okusom rozin, smetane ali skute.
Za 4 osebe:
3 jabolka
2 dcl mleka
80 g moke
1 jajce
1 žlica sladkorja
sol, mleti cimet in sladkor v prahu
Jajce razžvrkljamo, dodamo mleko, moko in sol ter gladko razmešamo z metlico ali mikserjem. Testo pustimo počivati pol ure. Jabolka operemo in narežemo na centimeter do dva debele rezine ter odstranimo peške. Po želji jih olupimo. Jabolčne rezine namakamo v testu in ocvremo v vročem olju. Odvečno maščobo popivnamo s prtičkom. Potresemo z mletim cimetom in sladkorjem v prahu. Zraven lahko postrežemo vaniljevo kremo, smetano ali sladoled. Ocvrta jabolka so okusna topla ali hladna.
3 jabolka
2 dcl mleka
80 g moke
1 jajce
1 žlica sladkorja
sol, mleti cimet in sladkor v prahu
Jajce razžvrkljamo, dodamo mleko, moko in sol ter gladko razmešamo z metlico ali mikserjem. Testo pustimo počivati pol ure. Jabolka operemo in narežemo na centimeter do dva debele rezine ter odstranimo peške. Po želji jih olupimo. Jabolčne rezine namakamo v testu in ocvremo v vročem olju. Odvečno maščobo popivnamo s prtičkom. Potresemo z mletim cimetom in sladkorjem v prahu. Zraven lahko postrežemo vaniljevo kremo, smetano ali sladoled. Ocvrta jabolka so okusna topla ali hladna.
Pripravimo jih v testu za palačinke. Resnici na ljubo je treba povedati, da niso ravno za vsak dan, saj so prepojene z maščobo. Kuhana, pečena ali ocvrta jabolka se dobro podajo z okusom rozin, smetane ali skute.