Nazaj v gostilne: kako se bo jedlo in pilo zunaj
V zaporedju sproščanja varnostnih ukrepov se zdi sredina maja realističen okvir za ponovni zagon restavracij, tako kot to napovedujejo v sosednji Avstriji. Nekateri slovenski gostinci so se oprli na možnost strežbe na terasah in so se že podali v »boj«, vsi pa z isto mislijo: ugotoviti, kako bo to sploh delovalo.

Odpri galerijo
FOTO: Arhiv restavracij
Prvi so možnost rezervacij odprli v zadnji tretjini aprila v Hiši Franko: začenjajo 3. junija. Odziv je bil dvojen: na eni strani so vzbudili optimizem, celo pri ljudeh, ki nikoli ne bodo šli k njim. Nekatere pa je začudilo, kako so lahko toliko vnaprej prepričani, da bodo takrat gostilne že lahko sprejemale goste.
Nadaljevanje vas čaka na Odprti kuhinji.
Nadaljevanje vas čaka na Odprti kuhinji.
Hvala, ker berete Slovenske novice.
Berite Slovenske novice prvi mesec že za 7,99 € 0,99 €!