SLOVENSKA OBRAMBNA STRAŽA

Ljubljanski neonacisti takole brutalno nad migrante, to pravijo na PU Ljubljana (FOTO in VIDEO)

Zamaskirani neznanci, ki spominjajo na neonaciste, napadajo migrante in strašijo, da bodo stvari vzeli v svoje roke, je videti na posnetku.
Fotografija: FOTO: Instagram
Odpri galerijo
FOTO: Instagram

Na družabnem omrežju Instagram se je na profilu z imenom Slovenska obrambna straža pojavil vznemirjujoč posnetek. Slovenska obrambna straža naj bi si sicer prizadevala, da se Slovenci počutijo varne, je navedeno v opisu omenjenega profila. 

image_alt
V Sloveniji ima status begunca: 41-letni Jacob je po poklicu pastor (FOTO)

Zamaskirani neznanci, ki spominjajo na neonaciste, napadajo migrante in strašijo, da bodo stvari vzeli v svoje roke, je videti na posnetku. 

Šlo naj bi za akcijo, povezano s 27-letnico, ki so jo, kot povedo zamaskiranci v posnetku, posilili 3 migranti v Tivoliju, in se ob tem nihče od odgovornih ni oglasil. Povedo še, da je vlada v Slovenijo spustila »horde migrantov«, ki da počnejo vse, kar se jim zljubi, in tega nihče ne prepreči. V posnetku migranta privežejo na drog ter mu okoli vratu zavežejo vozel ter mahajo z zastavo, na kateri je viden tudi keltski križ, sicer priljubljen pri neonacistih.

FOTO: Instagram
FOTO: Instagram

FOTO: Instagram
FOTO: Instagram

FOTO: Instagram
FOTO: Instagram

Ob tem se je oglasil tudi vodja Mladega Foruma SD Luka Goršek: »Ljubljana ima očitno privilegij, da jo ščiti novonastala neonaci obrambna straža. Seveda ne manjka simbolov Generacije identitete, katero so promovirali Žan Mahnič in strankarski kolegi. Vlada naj uvrsti Generacijo identitete na seznam terorističnih organizacij,« je zapisal na omrežju X. 

PU Ljubljana: Okoliščine nastanka posnetka ter njegov namen bomo preverili 

Obrnili smo se na PU Ljubljana. Zanimalo nas je ali vedo za te posnetke in ali bodo kakorkoli ukrepali.

Tako nam je Tomaž Tomaževic, predstavnik za odnose z javnostmi na PU Ljubljana pojasnil: 

»Po do sedaj izvedenem preverjanju o dogodkih, ki izhajajo iz posnetkov nismo bili obveščeni prav tako nismo prijeli prijave morebitnih oškodovanih oseb. Okoliščine nastanka posnetka ter njegov namen bomo preverili in v primeru zaznanih kaznivih ravnanj ustrezno ukrepali. Vse, ki imajo kakršne koli informacije o ravnanjih iz konkretnega posnetka oziroma o posnetku samem pozivamo, naj o tem obvestijo policijo.

Na splošno opozarjamo,  da t.i. »vaške straže« ali druge podobne oblike samoorganiziranja v smislu, da bi občani sami opravljali naloge državnih organov oziroma policije, lahko predstavljajo varnostno tveganje in lahko tudi kaznivo ravnanje, zato v Policiji izrecno nasprotujemo njihovemu ustanavljanju in njihovo delovanje skrbno spremljamo, prilagajamo ukrepe za zagotavljanje varnosti in presojamo morebitna odklonska ravnanja. Vsakršno organiziranje in zbiranje z namenom izvrševanja kaznivih ravnanj je kaznivo.  

Zato bo policija  vsak primer tovrstnega združevanja, organiziranja, delovanja posameznikov in skupin spremljala in presojala zakonitost in odgovornost. Poleg odgovornosti se morajo ustanovitelji ti. "vaških straž" zavedati tudi nevarnosti početja. V primeru da bi se posamezni storilci kaznivih dejanj prijetju uprli, bi lahko prišlo tudi do hudih in neželenih posledic.

Hkrati se zavedamo pomena tesnega sodelovanja policije z lokalno skupnostjo, s katerim zagotavljamo in krepimo občutek varnosti pri ljudeh. Policija tako v vseh varnostno obremenjenih območjih, poleg stalne prisotnosti, s skupnostjo navezuje stike, pridobiva in vrednoti ter vzajemno tudi posreduje informacije, ki so pomembne za ljudi v določenem okolju. Skupaj z drugimi deležniki obravnavamo aktualno varnostno problematiko in načrtujemo skupne ukrepe za zagotavljanje varnega bivalnega okolja.

V policiji podpiramo, samozaščitna ravnanja občanov, usmerjena v zaznavanje ravnanj, ki lahko predstavljajo pripravljalna dejanja za izvrševanje kaznivih ravnanj, izvajanja samozaščitnih ukrepov za varovanje premoženja (npr. namestitev varnostnih kamer, angažiranje varnostnih služb, idr...) in na tesno sodelovanje s policijo. Občane pozivamo, da o zaznavi oseb, ki s svojim ravnanjem/obnašanjem na določenem območju vzbujajo sum, da bodo izvrševale ali izvršujejo ali bodo izvršile kazniva ravnanja - prekrške in kazniva dejanja, nemudoma obvestijo policijo na št. 113, najbližjo policijsko postajo ali anonimno na št. 080 1200.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije