RECEPT

Jesenski polpeti

Ker kostanj vsebuje veliko škroba, za polpete ne bomo potrebovali moke.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Kostanj največkrat kuhamo ali pečemo, najbolj tekne še vroč, ki ga sproti lupimo, če ga zalijemo s svežim moštom, imamo popolno jesensko pojedino. Uporaben je za pripravo različnih sladic, tudi tort, saj ima nežno sladkast okus, najdemo pa ga v številnih jesensko-zimskih receptih za mesne ali druge glavne jedi.


Okusna je kostanjeva kremna juha, ki ji lahko dodamo koščke popečene slanine, s celimi kuhanimi plodovi pa dopolnimo in okrasimo pečeno meso, tako svinjsko kot perutnino. Nepogrešljiv je poleg Martinove pojedine s pečeno raco ali gosko, dušenim zeljem in mlinci. Če ga imamo veliko, pripravimo kostanjev pire, ki ga lahko spravimo v zamrzovalnik. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije