ODPRTA KUHINJA
Intervju: Naci Rajh, gostinska legenda
Če bo treba kdaj v kako enciklopedijo h geslu »gostilničar« dodati fotografijo in opis, predlagamo Ignaca Nacija Rajha. K njim nihče ne pride mimogrede, ker bi bili ob prometni cesti. Gostilna Rajh je v Bakovcih in za obisk se je treba načrtno odločiti. In vendar jim gre dobro že 50 let.
Odpri galerijo
V kleti gostilne so police zapolnjene s starimi krožniki, več desetletij jih že odlagajo tu. Prav ti krožniki so postali ozadje za portret tega prekmurskega gostilničarja, kajti toliko simbolike je v njih! Tako lepa metafora za čas, ki teče v gostinstvu, so.
Preproste bele krožnike z zelenim robom, v katerih se je stregel golaž z žemljico, so v desetletjih zamenjevale nove in nove, vedno bolj nobel oblike. Tudi hrano so nanje dajali vedno novo in še bolj novo, bolj dodelano, sodobnejšo. Nekateri so pozabili na svojo »podlago«, drugi ne.
Intervju preberite na Odprti kuhinji.
Preproste bele krožnike z zelenim robom, v katerih se je stregel golaž z žemljico, so v desetletjih zamenjevale nove in nove, vedno bolj nobel oblike. Tudi hrano so nanje dajali vedno novo in še bolj novo, bolj dodelano, sodobnejšo. Nekateri so pozabili na svojo »podlago«, drugi ne.
Intervju preberite na Odprti kuhinji.