NEW YORK

Župana obtožila spolne zlorabe: Z roko je pritisnil na svoje mednožje

Eric Adams naj bi svoji kolegici ponudil napredovanje v službi, če bi ga oralno zadovoljila.
Fotografija: FOTO: Mike Segar, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Mike Segar, Reuters

Nekdanja administrativna pomočnica policije Lorna Beach-Mathura je župana New Yorka Erica Adamsa obtožila spolnega napada leta 1993, poroča Newsweek. Trdi, da jo je Adams, takrat prometni policist, odpeljal domov, ustavil na praznem parkirišču in jo prosil za spolni odnos.

Beach-Mathura v obtožnici pravi, da Adams ni dobro sprejel njene zavrnitve in je na silo prijel za njeno roko, je pritisnil na njegovo mednožje in začel masturbirati. 

Adams je že pred časom zanikal vse iz obtožnice, potem ko je Beach-Mathura novembra vložila pritožbo na vrhovno sodišče zvezne države New York.

»To se nikakor ni zgodilo,« je takrat dejal. »Ne spomnim se, da bi kdaj srečal to osebo in nikoli ne bi nikomur tako škodoval,« je dejal.

Zahteva 5 milijonov dolarjev odškodnine

V tožbi je tudi navedeno, da se je napad zgodil, ko sta z Adamsom delala za newyorško policijsko upravo. Beach-Mathura trdi, da je Adams rekel, da se bo z njo pogovoril o napredovanju in jo pobral s svojim avtomobilom po službi na Manhattnu.

Povedala je, da se je namesto, da bi jo odpeljal naravnost do njene hiše na Coney Islandu, ustavil na praznem parkirišču blizu reke Hudson. Beach-Mathura trdi, da je tam v zameno za napredovanje od nje zahteval oralni spolni odnos.

V tožbi je Beach-Mathura navedla, da je doživela spolni napad, zlorabo, povzročanje čustvene stiske, diskriminacijo na podlagi spola in spolno nadlegovanje.

Zahteva odškodnino v višini najmanj 5 milijonov dolarjev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije