KARIKATURA

Znana revija znova dviguje prah: kraljica z nogo duši Meghan (FOTO)

Mnogi menijo, da so ustvarjalci satirične revije Charlie Hebdo znova šli čez mejo dobrega okusa.
Fotografija: Meghan Markle. FOTO: Pool New, Hannah Mckay, Darrin Zammit Lupi, Reuters
Odpri galerijo
Meghan Markle. FOTO: Pool New, Hannah Mckay, Darrin Zammit Lupi, Reuters

Francoska satirična revija Charlie Hebdo je s karikaturo na naslonici znova dvignila veliko prahu. Tokrat so si kruto privoščili kraljico Elizabeto II. in Meghan. Karikatura upodablja kraljico, kako s kolenom sloni na Meghaninem vratu, zraven pa piše, da je Meghan kraljevo palačo zapustila, ker ni mogla dihati.

image_alt
Še nekdo postavlja Meghan na laž, glede rasizma se je oglasil jezni princ William


Karikatura, ki se navezuje na nedavni intervju pri Oprah, je naletela na ostre kritike. Mnogi uporabniki twitterja menijo, da se avtorji norčujejo tudi iz smrti Georgea Floyda, ki ga je policist s kolenom na vratu pritiskal ob tla, dokler ni umrl. Tudi on je namreč dejal: »Ne morem dihati.«

Večina kritikov je prepričanih, da je vsebina karikature nedopustna na vseh ravneh, medtem pa se najdejo tudi drugi, ki poudarjajo, da gre za satirično revijo in da je normalno, da je vsebina neugodna.

Ubili 17 ljudi

Revija je bila leta 2015 tarča terorističnega napada, ko so trije okrutneži vzeli 17 življenj. Trojica morilcev, ki jih je policija potem pokončala, je zločin izvedla v imenu Islamske države, kot se je izkazalo. Prvi pokol sta 7. januarja 2015 v uredništvu časnika izvedla brata Said in Cherif Kouachi: ubila sta 12 ljudi, njun pomagač Amedy Coulibaly pa je pozneje napadel judovsko trgovino, tam zajel talce in ubil štiri ljudi, dan pozneje je umrla še ena policistka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije