ZGODOVINSKA MAŠA

VIDEO: Deklici uspelo neverjetno: papež zaradi nje ustavil vozilo

Papežu Frančišku je v Združenih arabskih emiratih na prostem prisluhnilo več kot 120.000 vernikov.
Fotografija: Deklici je uspelo pobegniti čez varnostno ograjo. FOTO: posnetek zaslona
Odpri galerijo
Deklici je uspelo pobegniti čez varnostno ograjo. FOTO: posnetek zaslona

ABU DABI – Papež Frančišek je prvi papež, ki je obiskal Arabski polotok. Danes, na zadnji dan tridnevnega obiska v Združenih arabskih emiratih, je daroval tudi zgodovinsko mašo na prostem, ki ji je prisluhnilo več kot 120.000 vernikov. V pridigi na stadionu v Abu Dabiju je sveti oče kristjanom v regiji vlival pogum in jih spomnil, da Bog svojih ne pušča na cedilu.


Frančišek se je na stadion, kjer ga je pričakala navdušena množica, pripeljal v papamobilu. V nekem trenutku se je zazdelo, da vlada kaos. Kar naenkrat je namreč proti svetemu očetu stekla deklica, ki je prišla iz množice. Ko so jo hoteli varnostniki zaustaviti, je Frančišek ustavil vozilo in se obrnil k otroku. Po poročanju tujih medijev naj bi deklica kljub poostrenemu varnostnemu nadzoru papežu želela dostaviti pismo.


Maša, ki jo je v živo predvajala tamkajšnja televizija, je bila resnično zgodovinski dogodek, saj sme v Abu Dabiju velika migrantska skupnost kristjanov svojo vero dejansko prakticirati le diskretno, znotraj verskih objektov. V sosednji Savdski Arabiji, zibelki islama, pa so vsa nemuslimanska verska svetišča prepovedna.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije