NAPREDNA MEDICINA

V ZDA rojena dvojčka, ki sta bila 30 let zamrznjena kot zarodka (FOTO)

Lydia in Timothy sta bila kot zarodka zamrznjena aprila 1992, na svet pa sta prišla konec prejšnjega meseca. Starost zarodka ne bi smela vplivati ​​na zdravje otroka, pomembnejša pa je starost darovalke jajčeca.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Shutterstock

Rachel in Philip Ridgeway iz Oregona sta dvojčka Lydio in Timothyja dobila z umetno oploditvijo, potem ko sta bila 30 let zamrznjena kot zarodka. Lydia in Timothy sta bila zamrznjena aprila 1992, rodila pa sta se konec prejšnjega meseca, piše CNN.

»Nekaj osupljivega je na tem. Bil sem star pet let, ko je Bog dal življenje Lydii in Timothyju in od takrat varuje to življenje,« je povedal Philip Ridgeway. Zarodki so bili ustvarjeni za anonimni zakonski par z oploditvijo in vitro. Mož je bil v zgodnjih 50-ih in uporabili so 34-letno darovalko jajčec.

Skoraj tri desetletja so bili v skladišču v drobnih slamicah, shranjeni v tekočem dušiku pri skoraj 200 stopinjah pod ničlo, v napravi, ki je videti kot rezervoar za propan. Zarodki so bili v laboratoriju za plodnost na zahodni obali do leta 2007, ko jih je par podaril Nacionalnemu centru za darovanje zarodkov v Knoxvillu v Tennesseeju v upanju, da jih bo lahko uporabil drug par.

Samo pet zarodkov je preživelo noč v posebej opremljenih zabojnikih v Knoxvillu, je povedal dr. John Gordon, zdravnik Ridgewayevih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije